Десет души бяха задържани днес във Франция и в Швейцария

...
Десет души бяха задържани днес във Франция и в Швейцария
Коментари Харесай

Десет задържани след антитерористична операция във Франция и Швейцария

Десет души бяха арестувани през днешния ден във Франция и в Швейцария при антитерористична интервенция, предадоха международните организации. Девет от арестите бяха осъществени в Югоизточна Франция и в региона на столицата Париж. Един човек бе арестуван в Швейцария. Арестуваните са на възраст сред 18 и 65 години.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Повечето от арестуваните са били известни на разследващите служби. Арестуваните са взели участие в дискусионна група в криптираното приложение за чат Телеграм, постоянно употребявано от джихадистите. Участниците в полемиката правели изявления, които породили безпокойството на управляващите, настояват източници, близки до следствието, почнало на 19 юли.

Задържаният в Швейцария е поддържал контакт в обществените мрежи с 13-годишен французин, който е обвинен, че е възнамерявал джихадистко нахлуване с нож. Момчето бе арестувано в нощта на 21 юни, в навечерието на музикален празник в региона на Париж, и от този момент е в ареста.

Арестите през днешния ден бяха осъществени броени дни след влизането в действие във Франция на нов антитерористичен закон, с който бе анулирано изключителното състояние, въведено след атентатите от 2015 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР