Десертът без съмнение заема важна част от нашето меню, стига

...
Десертът без съмнение заема важна част от нашето меню, стига
Коментари Харесай

Видове сладкиши, любими на всички ни

Десертът без подозрение заема значима част от нашето меню, стига да не се прекалява с него. Чрез продуктите, от които се подготвя, в човешкия организъм влизат доста скъпи хранителни субстанции като яйца, захар, мляко, плодове, орехови ядки и други, които нормално не участват в останалото меню.

Всеки човек има свои обичани сладкиши, които подготвя, употребява или сервира на своите посетители, само че има и някои, които са универсални и обичани на всички ни. Когато избирате кой да е десертът, би трябвало да се преценявате с това какъв брой да е калоричен и в какъв тип да е.

Това значи, че в случай че главното ядене е по-течно и по-тежко, сладкишът, който ще поднесете след него, би трябвало да е по изсъхнал и по-лек. И противоположното - в случай че главното ядене е по-леко и по-сухо - десертът би трябвало да е по-течен и по-сочен.

 торта Добуш

За сладкиш може да се брои всичко, което се сервира като десерт - торти, пасти, бонбони, сладки кремове и пайове, плодови желета и млека и т. н. Ето някои от най-популярните сладкиши, към които можете да се ориентирате, в случай че желаете да имате по-разнообразни десерти:

1. Ябълков флен, който се подготвя от тесто, ябълки, ябълков мармалад, захар и други и се сервира дружно с разрушена подсладена сметана;

2. Тирамису, което е един от най-любимите сладкиши на мнозина, тъй като е много лек. Не е належащо да се пече и се подготвя от бишкоти, кафе, сирене маскарпоне и др.;

3. Баварски крем, който е доста елементарен за подготвяне и се състои главно от прясно мляко, жълтъци, захар и други

 Брюле

4. Торта Добуш, приготвена от особено бисквитено тесто, което се пече на платки, сред които се поставя крем по Ваш избор. Обикновено се прави с маслен крем;

5. Крем Брюле, който се подготвя с течна сметана, жълтъци и захар и обратно на всеобщото мнение не е френски специалитет, а британски.

6. Виенски кекс, който се подготвя с яйца, прясно мляко, захар и брашно;

7. Пенетоне - тип италиански козунак, в който има разнообразни захаросани плодове;

8. Чийз къс, който се подготвя от бисквити, извара или различен тип сирене и може да бъде смесен с разнообразни плодове.

Класически десерти си остават още и Крем карамел, Торта Сахер, Торта Гараш, Чийзкейк, Бриош, Еклери, Ябълков сладкиш, Шоколадов мус, Лава кейк, Торта Павлова.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР