Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за

...
Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за
Коментари Харесай

Фалстарт: Външната комисия отложи заседанието за френското предложение за РСМ и България

Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за разрешаване на разногласието сред управляващите в София и Скопие.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева съобщи, че точно Министерският съвет е този орган, който би трябвало да внесе и да вземе това решение, преди да влезе в Народното събрание и по-късно да отиде в Брюксел. " Срам. Министър-председателят сподели, че даже не го е чел. Моля да не се спекулира - да не вършим циркове, безусловно безсмислени. Днес ще бъде безусловно безсмислено упражнение ", съобщи тя, като изиска преустановяване на съвещанието.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия отговори на Захариева, че Народното събрание взима решения, които имат наложителен темперамент - да задължи министър-председателя да предприеме нужните дейности. И подсети, че това към този момент е правено с някогашния министър председател Бойко Борисов:

На съвещанието присъстваше и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която трябваше да бъде изслушана.

По-рано държавното управление отхвърли предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да утвърди формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, като решението по-късно да поеме към Народното събрание и да получи поддръжката на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР