Депутатите се събират за редовно заседание на Народното събрание днес.В

...
Депутатите се събират за редовно заседание на Народното събрание днес.В
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Народното събрание с редовно заседание

Депутатите се събират за постоянно съвещание на Народното събрание през днешния ден.

В дневния ред е чуване на шефовете на ГДБОП, ДАНС и Агенция „ Митници “ в Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

Въпросите, по които ще би трябвало да дават информация, засягат дефицита на инсулин у нас и възможните незаконни практики, поради които диабетиците мъчно откриват нужните медикаменти всеки месец.

Заседанието ще се организира при закрити порти поради класифицираната информация, която ще бъде изнесена.

В сряда здравните управляващи удължиха възбраната за експорт на инсулин, като стана ясно, че три от медикаментите са дефицитни в над 20 области в страната. Според здравния министър обаче казусът е пресилен. На въпросите на депутатите по отношение на дефицита на инсулин ще дава отговор и Христо Хинков, както и шефовете на Агенцията по медикаментите и „ Информационно обслужване “.

Народното събрание ще изслуша и министър-председателя Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев по отношение на визитата в Украйна при започване на тази седмица.

Искането за чуване на Денков е по предложение на Българска социалистическа партия, а от Движение за права и свободи настояха към него да се причисли и министърът на защитата.



Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР