Депутатите се събират на извънредно заседание на гласуваната преди малко

...
Депутатите се събират на извънредно заседание на гласуваната преди малко
Коментари Харесай

След неразбиране какво са гласували, депутатите ще променят мораториума за тока

Депутатите се събират на изключително съвещание на гласуваната доскоро в зала краткотрайна комисия за енергийната рецесия и оправянето с нея, с цел да стартират процедура по смяна на.

По неофициална информация повода за изключителното съвещание е, че част от депутатите не са разбрали какво тъкмо се гласоподава в зала, където предлагането бе направено от ГЕРБ-СДС и подкрепено от всички, като се изключи Движение за права и свободи. Партията с водач Мустафа Карадайъ означи, че решението е назаконно.

Според неофициалните мнения в Народното събрание на съвещание на ръководителите на парламентарните групи в обединението на " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " е взето решение всички да поддържат мораториума върху повишението на цената на тока, парното и водата, само че причините за това не са известни. Пред публицисти в Народното събрание Ивайло Мирчев от " Демократична България " след одобряването на мораториума разяснява, че е " допустимо да е зародила неточност при предлагането на сътрудниците от ГЕРБ ".

В предлагането на ГЕРБ-СДС е заложено за идващите месеци да се върнат цените на тока, водата и парното от началото на 2021 година, като тогава цената на електричеството съгласно информация на партията на Бойко Борисов е била 87 лева на мегават час. Според неофициална информация на идното изключително съвещание на краткотрайната енергийна комисия ще бъде препоръчано отсега нататък да важат цените не от началото на годината, а от началото на юли, когато към този момент са били по-високи.

След гласуването на мораториума ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров " употребява опцията пред публицисти да разгласи, че предлагането на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) за повишаване на цената на електрическата енергия от 1 януари 2022 година, направено в първия работен ден на новото държавно управление, е " политическа акция ". Отклони въпросите на медиите за какво в пленарна зала групировката на Петков и Василев е гласувала в поддръжка на мораториума върху повишението на цените на тока, водата и парното, като се запазят стойностите от началото на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР