Депутатите решиха фирмите с над 100 служителни задължително трябва да

...
Депутатите решиха фирмите с над 100 служителни задължително трябва да
Коментари Харесай

Ново решение за превеждането на заплатите. За кои фирми се отнася

Депутатите взеха решение компаниите с над 100 служителни наложително би трябвало да превеждат заплатите по банков път, това се одобри на второто четене на закона за държавния бюджет.

Мярката беше препоръчана от финансовия министър Асен Василев, като за ресторантьорите тя ще се вкарва без значение от броя на личния състав. По предложение на ГЕРБ от новото условие се изключват единствено лицата, с които е подписан трудов контракт за краткотрайна сезонна селскостопанска работа.
-->
Целта на мярката е да се понижи неофициалната претовареност и неплащането на налози и осигуровки. Работодателските организации обаче са скептични, че това ще изсветли стопанската система и ще прекрати казуса " заплати в плик ".След като тематиката стана настояща в последните няколко седмици стана ясно, че банките ще отстранен някои такси за потребление на дебитни карти от хора на минимална заплата. Банковата общественост показа нуждата от облекчени условия при обслужване на служащите на минимална заплата, оповестиха от Асоциацията на банките в България (АББ).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР