Депутатите предлагат да започнем нови преговори за придобиването на нов

...
Депутатите предлагат да започнем нови преговори за придобиването на нов
Коментари Харесай

Сагата за изтребителите започва отначало

Депутатите оферират да стартираме нови договаряния за придобиването на нов вид военен аероплан.

Временната парламентарна комисия за изтребителя предлага на Министерство на защитата да промени плана за капиталов разход по плана за придобиване на нов военен аероплан.

В плана би трябвало да се отстранят неяснотите и подозренията за ограничаващи условия към главните разновидности за реализация, свързани със схемата за заплащане. Освен това комисията предлага да се актуализират разновидностите за реализация на плана на база на офертите, постъпили след изпращането през декември 2016 на " настояването за предложение ".

Актуализираните главно разновидности за реализация на плана да бъдат импортирани за приемане от Народното събрание дружно със схемата за заплащане.
Това написа в отчета на комисията, с който News.bg разполага . Утре комисията би трябвало да се събере за последно и да излезе със мнението си.

В отчета се предлага страната ни да изпрати още веднъж " Искане за предложение " до страните от обновените съществени разновидности, които законодателят ще би трябвало да одобри.

Временната комисия високо прави оценка до момента свършената работа по плана, само че отбелязва, че е имало липса на политическо управление и надзор на процеса , както и основан нормативен вакуум. Освен това в целия развой се вижда неналичието на ясни правила за одобряване на създадените документи.

Участието на външни Военновъздушни сили специалисти е било лимитирано и не е употребена тяхната експертиза. Освен това е била основана опция за смяна в наложителните условия и критерии, направени във вид 2/2016, което довело до отпадане на един от разновидностите. Изкривен е крайният резултат и се основали съществени подозрения за успеваемостта на изразходването на обилни обществени средства.

Освен това комисията предлага, откакто получим новите предложения, би трябвало да бъде препоръчан на Министерски съвет вид за избор.

В последните няколко дни още веднъж се разви неприсъствен спор през медиите сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по въпроса за избора и закупуване на нов изтребител. За следващото нагнетяване на напрежение по тематиката способстваха и взаимните подмятания за лобизъм.

Вчера по тематиката за закупуване на нов вид изтребител министър председателят изясни : " Изпитвам почитание към президента Румен Радев, само че за 2 месеца да смениш всички работещи и за 1 месец да приключиш за 3 милиарда договорка като изхвърлиш Ф-16 - не бих приказвал по този начин самоуверено за лобизъм. Фактите приказват по иначе нещата ", разяснява Борисов решението на групата специалисти, класирала " Грипен " преди всичко за нов вид военен аероплан на армията ни.

В събота пък самият държавен глава предизвести, че в случай че състезанието се върне в изходна точка , то " това значи дефинитивно да приземим 100-годишната си авиация ". Според Радев е бил задраскан трудът на военните специалисти , както и упованията на военните летци и инженери за навременно решение на този проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР