Депутатите от временната комисия за енергийната криза сложиха срок върху

...
Депутатите от временната комисия за енергийната криза сложиха срок върху
Коментари Харесай

Експерти за хаоса с цените на тока

Депутатите от краткотрайната комисия за енергийната рецесия сложиха период върху мораториума за повишението на цените на тока, водата и парното. Това стана след комплициране при гласуването в пленарната зала.

Днес тематиката влиза още веднъж в пленарната зала, а най-вероятно мораториумът ще влезе от през днешния ден до края на март. Извънредното съвещание на краткотрайната комисия скара депутатите от ръководещата коалиция и съпротива.

„ Във вчерашния ден имаше конкуренция на депутатско говорене за нещо, което трябваше по този начин или другояче да се случи. Решението за мораториум със задна дата не беше доста рационално, само че евентуално като с втория ум на втория ден ще е по-разумно “, разяснява Александър Загоров, конфедерален секретар на „ Подкрепа “ и енергиен специалист.

По думите му решенията няма да доведат до съществени проблеми в енергийната система, тъй като техническото ѝ положение е положително и хората, които работят в нея, са извънредно готови.

Това, което се случва, е доказателство, че запасите на енергетиката могат да устоят няколко месеца напълно умерено, добави специалистът.

Според Антон Иванов, ръководител на Български енергиен и минен конгрес (БЕМФ) решението на Народното събрание ни конфронтира с сътрудниците в Европейския съюз поради използване на непазарни подходи.

„ Конфронтираме се с развиването на страната при експлицитното гледище на Европейска комисия всички ограничения, които се подхващат, да бъдат адресирани по-скоро към бюджета, а не към нарушение на пазара “, сподели Иванов.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР