Депутатите от партия “Възраждане днес използваха процедурата на парламентрания контрол

...
Депутатите от партия “Възраждане днес използваха процедурата на парламентрания контрол
Коментари Харесай

Как Възраждане използват парламентарната трибуна за дезинформация |

Депутатите от партия “Възраждане ” през днешния ден използваха процедурата на парламентрания надзор и трибуната на пленарна зала за разпространяване на добре позната дезинформация и за “пускане ” на нови подправени вести. Тази им тактичност е ежедневние, само че през днешния ден беше денят в който напълно стана ясно, че дейностите им за разпространение на дезинформация в интерес на Русия са добре координирани и целенасочени. От началото на войната с Украйна Русия разгласи България за неприятелска страна.

Опит за дискредитиране на шествията в поддръжка на Украйна

Канонадата от дезинформация през днешния ден бе стартирана от депутата от Бургас Цончо Ганев. Той употребява наличието на премиера Кирил Петков в зала и директното лъчение на малките екрани и десетки уеб сайтове по интернет с цел да се опита да дискредитира провелото се през вчерашния ден второ антивоенно шествие в поддръжка на Украйна в София. Въпреки дъжда, участниците в него бяха много повече от докараните с рейсове хора от цялата страна от “Възраждане ”, с цел да вземат участие в митинг “за неутралитет ”, на който се развяваха съветски флагове, ден по-рано. Ганев стартира с откровенната неистина, че шествието в София е проведено от украински жители, което било обикновено, както и, че " митингът на украинците " целял да въвлече и България във войната. Ганев обаче бил обезпокоен, че “на тези два митинга ” “присъствали български депутати ”. На " митинга " се развявали флагове на полка " Азов ", което съгласно Цончо Ганев означавало, че в България има такива детайли - фашисти. После попита Петков дали ДАНС има данни за украинските фашисти у нас.

Кирил Петков му отговори, че митинга е кротичък и по никакъв метод не приканва за присъединяване на България във войната. Петков добави, че хората участващи в него приканват експанзията на Русия да спре и да не се случват всеобщи кланета, като това в Буча, осъществено от съветските войски. Няма никакви информации от службите за фашисти, сподели Петков.

Вицепремирът Борислав Сандов излезе да отговори на имитация от “Възраждане ” и сподели, че познава от години уредниците на шествията, “те нямат нито украински родственици, нито дават отговор на профила, това са български жители загрижени за мира и осъждащи експанзията на Русия в Украйна ”. “Да, по българските площади има профашистки и нацистки протестиращи, само че те не са на този митинга, а на други митинги в които и ваши представители участват ”, сподели Сандов.

Следващата “жертва ”, която депутатите на Костадин Костадинов се пробваха да употребяват в сюжета си беше министърът на защитата Драгомир Заков. Започна Стоян Таслаков. Покрай разширението въз основата на МО на образователния полигон на село Црънча с 500 кревати той се опита да внуши, че там ще бъдат настанени непознати войски, а селото щяло да стане обект за нахлуване. Заков го опроверга.

Как да съобщим откровена дезинформация пред всички малките екрани

Иван Петков пък се опита да пробута “новината ”, че в България не просто е образуван Македоно-български задграничен легион “Тодор Александров ”, който ще се бие в Украйна, само че и че същия провеждал бойна подготовка с дронове и бойни оръжия на обществена места в страната. Заков отговори, че инспекция на МО е открило, че “сигнала ” на “Възраждане ” в действителност е “публикация за въвеждане в илюзия на публичното мнение ”. “Снимките са подправени. Основаната фотография е обработен фотос на доброволци от Беларус. Снимките за тренировки са манипулирани и открити и в други групи. Повечето са взети от проруски групи ”, сподели Заков. Той обърна внимание, че фейсбук страницата на която е основан “сигнала ” на “Възраждане ” е употребена от Русия в осведомителна война, която тя води с потребление на дезинформация.

Още фалшив от трибуната

Ангел Георгиев целеше да внуши, че България ще заплаща за американската рота “Страйкър ”, която укрепва българския натовски батальон и поддръжката на Нидерландия, която изпрати F-35 с цел да поддържа опазването на българското въздушно пространство. “С оглед на дефицитите си, България предложения съдружници да вземат участие в бойната група. Рота “Страйкър ” се намира на полигона “Ново село ”, България няма финансов ангажимент. Няма и към кралство Нидерландия. България няма да заплати нищо. Обратното - нашите съдружници, ще платят за нашата сигурност. Ако някой твърди побратното, той основава опасности за националната сигурност ”, сподели Зарков.

Пак Ангел Георгиев реши да приложи на българска почва съветския фалшив за американски биологични лаборатории в Украйна. Той попита дали на територията на американските баси в България има биологични лаборатории и дали има налично химическо оръжие.

Заков отговори, че е надълбоко изумен от въпроса, като посланик с 20 години процедура в интернационалната сигурност. “България е подписала конвенциите за възбрана на химическо и биологическо оръжие. От 2000 година има закон за възбрана на химическото оръжие ”, сподели Заков. Той добави, че такова оружие последно са употребявали режимите на Саддам и Асад, а Путин е последният на територията на Европа, който има такова. “В съглашението със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, Съединени американски щати се съгласяват да се преценяват с българските закони. На териториите за взаимна активност не би могло да има билогичено или химическо оръжие ”, заключи Заков.

Георгиев се опита да пробута друга " хибридка " - по какъв начин можело да се вършат инспекции, " като в тези бази не важи българското законодателство, а Съединени американски щати не изпълниал отговорностите си по конвенцията ”. Заков му изясни, че според конвенцията всички военни бази и складове у нас подлежат на интернационален надзор, в това число неочакван. Българският закон важи на териториите на базите за взаимна употреба  съгласно споразуменията сред двете страни, не важи за американските жители, сподели Зартов. Той добави, че две страни не са унищожили химическият си арсенала - Съединени американски щати и Русия.

Формулата: Въпрос-твърдение

Николай Дренчев зададе въпрос “относно процедурата за разбор и оценка на предложенията преди взимане на решение за сключването на пакета от контракти за придобиване на самолети F-16 ” с подстрекателство, че не е имало действителна процедура за избор на аероплан и е можело да се купи по-евтин и п-добър вид Дренчев. Зарков сподели, че в другите планове за контракти не са включвали въоръжение, което е трябвало да се придобие отдлено, по други контракти, отново от Съединени американски щати.

“В последна сметка сметка стигнахме до неработещо решение самолетите да са поръчат в фиктивен цех, а парите да ги няма ”, реши да сътвори нова “новина ” Дренчев. Той сподели, че ще подаде сигнал до прокуратурата за хората похарчили 1,256 млрд $. После заплаши, че би сезирал прокуратуирата и в случай че настоящето държавно управление постъпи, като предходното. Зартов опреворга “заключенията ” му: “Завода съществува. Парите се намират в поверителна сметка на България и 90% от тях не са разплатени ” сподели Заков и добави, че това беше първата покупка на България от Съединени американски щати програмата FMF и не можеше договорката да е на погашение. “Няма процедура да се поръчва готово военно съоръжение. Ковид сътвори проблеми с веригата по доставка. Същото стана и с РСК МИГ, бяха предоговорени 5 контракта ( за ремонт на български МиГ-29 бел. авт,) с цел да могат да бъдат изпълнени.

Днес е денят в който имаме пурвият български водач, кокйто е квалифициран като водач на Ф-16, заяви в умозаключение Заков. 

Печели Русия 

Стратегията на депутатите от " Възраждане " е елементарна само че ефикасна - хем популяризират " фалшив ", хем вкарват премиера и кабинета в пояснителен режи. Колкото и лъжите и внушенията им да бъдат опровергавани, все нещо от тях ще остане в главите на хората. И по този начин през днешния ден една от задачите, може би главната, на " патриотичната " партия " Възраждане " се видя- да популяризират подправени вести в интерес на друга страна - Русия. Естествено, това им носи и електорален растеж, защото яхват вълната на съветската военна агитация обзела мрежите. Всъщност пропагандата е част от така наречен психически военни интервенции, чиято цел е понижаване на бойните дейности, а в идеалния вид даже може да ги направи и ненужни. 

Така народните представители, чиито заплати се заплащат от данъкоплатеца, използваха медии, измежду които и държавни, в интерес на военните цели на страна агресор. Във всяка естествена страна службите щяха да се заинтересуват от такава активност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР