Депутатите от комисията по външни работи на Европейския парламент изразяват

...
Депутатите от комисията по външни работи на Европейския парламент изразяват
Коментари Харесай

ЕС: Нормализирането на отношенията Сърбия - Косово е предварително условие за еврочленство

Депутатите от комисията по външни работи на Европейския парламент показват безпокойствие от непрекъснатата поддръжка на Сърбия за анексията на Крим от Русия в Общото заседание на Организация на обединените нации. Това се споделя в признатия през днешния ден отчет за напредъка на страната по пътя ѝ към Европейски Съюз.

Евродепутатите са загрижени и от възходящото въздействие на Китай в западната ни съседка, както и в района на Западните Балкани като цяло, изключително от неналичието на бистрота при оценката за въздействие върху околната и обществената среда на китайските вложения и заеми, се споделя в документа.

Освен това те приканват Сърбия да покаже безапелационни резултати в реформирането на правосъдната система, свободата на изложение и битката с корупцията и проведената престъпност.

„ Нормализацията на връзките сред Сърбия и Косово е приоритет и авансово изискване и за двете страни за присъединението им към Общността “, декларират те и припомнят, че 5 страни-членки към момента не са признали Косово като обособена страна.

Те молят към тях да го създадат, като напомнят, че неговата самостоятелност е необратима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР