Депутатите от ДПС напуснаха парламентарната комисия по вероизповеданията и правата

...
Депутатите от ДПС напуснаха парламентарната комисия по вероизповеданията и правата
Коментари Харесай

Защо ДПС напусна комисията по вероизповедания?

Депутатите от Движение за права и свободи напуснаха парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на индивида в символ на разграничение от национализма и ксенофобията, на които е основана ръководещата коалиция. Това разгласи през вчерашния ден водачът на партията Мустафа Карадайъ .

Депутатите от Движение за права и свободи са афектирани от изявление на Красимир Велчев от ГЕРБ, който е ръководител на комисията по вероизповедания, разгласи в предаването „ Тази сутрин” националният представител от партията Хайри Сайдъков .

По думите му става въпрос за език на ксенофобия и краен шовинизъм.

Става въпрос за изявление на Велчев по време на спор по оферти на Движение за права и свободи за нова категория оправдани лица – ранените при мирни митинги. По думите на депутата от ГЕРБ изплащането на еднократна сума и пенсии за тези хора и наследниците им ни връща във времето на привилегиите за дейните борци.

Според Сайдъков ръководителят на комисията по вероизповеданията си е разрешил да дели хората на „ наши и ваши”. Депутатите от Движение за права и свободи ще се върнат в комисията, в случай че ГЕРБ отдръпна Красимир Велчев като ръководител, посочи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР