Депутатите одобриха промените в Закона за физическото възпитание и спорта

...
Депутатите одобриха промените в Закона за физическото възпитание и спорта
Коментари Харесай

Парламентът одобри промени в Закона за спорта на първо четене

Депутатите утвърдиха измененията в Закона за физическото образование и спорта на първо четене, съобщи Агенция " Фокус ". Промените са импортирани от Министерски съвет.

Основната цел на оферти план е привеждането на закона в сходство със Световния антидопингов кодекс 2021. Това се постанова, защото Кодексът е наложителен за страната ни по силата на подписаната Декларация от Копенхаген за битка против допинга в спорта от 3 март 2003 година и утвърдената от Република България Международна спогодба за битка с използването на допинг в спорта.

Измененията в Закона за физическото образование и спорта отразяват допълненията по отношение на новия Международен стандарт за образованието. Международният стандарт за обучение е наложителен и е част от Световната антидопингова стратегия. Образованието е главен стратегически прийом, посредством който се предизвиква държание в сходство със стойностите на чистия спорт и попречване използването на допинг.

Със законопроекта се уточни съществуващата уредба на антидопинговите нарушавания и съответстващите им наказания съгласно направените промени и допълнения в Кодекс 2021, като е въведено и ново нарушаване. То е обвързвано с дейности на състезател или друго лице за обезсърчаване или възмездие против докладването на управляващите, когато сходно държание не съставлява нарушаване на антидопинговите правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР