Депутатите изслушват на закрито заседание годишните доклади на службите. Пред

...
Депутатите изслушват на закрито заседание годишните доклади на службите. Пред
Коментари Харесай

Службите представят доклади пред парламента

Депутатите изслушват на закрито съвещание годишните отчети на службите. Пред Народното събрание се регистрират за активността си през 2021 година Държавна организация „ Разузнаване “, Служба „ Военно разузнаване “ и  Държавна организация „ Национална сигурност “.

Представят и отчета на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) за цялостната активност по положението на отбраната на класифицираната информация в България през 2021 година

Заседанието е при закрити врата, защото отчетите на службите са с равнище на подредба „ секретно “, а този на ДКСИ - с равнище на подредба „ поверително “, според Закона за отбрана на класифицираната информация, изясни председателстващият Росен Желязков.

Той напомни на депутатите да оставят преносими компютри, телефони и други информационни устройства отвън пленарната зала. Публичността на актовете ще се обезпечи с издание в " Държавен вестник ", добави Желязков.

Преди началото на тази част от съвещанието имаше 15-минутна отмора, с цел да се освободят залата и балконите от външни лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР