Депутатите гласуваха в четвъртък да нямат редовни заседания по време

...
Депутатите гласуваха в четвъртък да нямат редовни заседания по време
Коментари Харесай

Депутатите няма да имат редовни заседания по време на предизборната кампания

Депутатите гласоподаваха в четвъртък да нямат постоянни съвещания по време на предизборната акция.

Това стана на фона на скорошните, които разрешиха Народното събрание да продължи да работи и при липса на постоянно държавно управление.

Промените в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, признати в четвъртък, ще важат от 9 май до 9 юни, когато ще се състоят предварителните парламентарни избори дружно с тези за европейски парламент. Няма да се организират и постоянни съвещания на парламентарните комисии.

Изключение е направено за изключителни съвещания и писмен парламентарен надзор. Депутатите отхвърлиха публицистично предложение на Българска социалистическа партия за осъществяване и на вербален парламентарен надзор.

Промените бяха подкрепени със 140 гласа от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи.

На съвещанието беше решено също заплатите на депутатите да се начисляват от деня на полагането на клетва до деня преди полагането на клетва на депутатите в идващия парламент.

След измененията, признати в края на 2023 година в Конституцията, парламент се разпуска единствено с полагането на клетва от новоизбраните народни представители след избори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР