Депутати от парламентарната група на Продължаваме Промяната - Демократична България

...
Депутати от парламентарната група на Продължаваме Промяната - Демократична България
Коментари Харесай

"Продължаваме Промяната–Демократична България" отправи "последен апел" за спасяване на Пловдивския панаир

Депутати от парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България " желаеха през днешния ден от ГЕРБ да направи всичко допустимо да не бъде позволена скритата приватизация на Пловдивския панаир от предприемача Георги Гергов.

" Събрали сме се още веднъж през днешния ден депутати на коалиция ПП-ДБ от Варна и Пловдив, с може би последния зов, молба, гледище към ГЕРБ, към нейните кметове и във Варна и Пловдив, към общинските препоръки на ГЕРБ, към ръководителя на партия ГЕРБ: Направете нужното, с цел да запазим Пловдивския панаир подобен, какъвто би трябвало да бъде - част от България, а не скритом приватизиран ", сподели на брифинг в постройката на Народното събрание Даниел Лорер.

 С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена) С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена)

Депутатът от Варна Стела Николова заяви, че Търговският указател е постановил отвод апорта на акциите на Община Варна в сдружението на Георги Гергов " Пълдин Туринвест " да бъде вписан. " Едното съображение за това е официално, сподели Николова, само че другото е обвързвано със правосъдната процедура, което го прави значимо. Ескпертната оценка на акциите е прекомерно остаряла - от 2021 година и не дава отговор на икономическите условия ".

Според казаното от Стела Николова лъжностното лице по регистрирането е цитирало и правосъдна процедура, съгласно която апортни вноски с толкоз остарели оценки не се вписват. " Ако Георги Гергов реши да апелира, съдът евентуално ще се съобрази с практиката ", сподели още Николова. Тя прикани кмета на Варна Иван Портних да не прави нова оценка на акциите, които общината има от Пловдивския панаир, а " да се замисли за моралното решение да върне акциите на страната ". Депутатката напомни също, че не Портних, а негов заместител е подписал договорката, като не назова името му.

Депутатът Йордан Иванов напомни, че още предходната седмица от обединението ПП-ДБ са декларирали, че сваленото доверие на ГЕРБ от пловдивския кмет Здравко Димитрове политически спектакъл. Доказателство за това било изявление на Бойко Борисов, че Димитров не е член на ГЕРБ и затова той не носи отговорност за постъпките му.

" А Иван Портних още ли е от ГЕРБ и носи ли Борисов отговорност за това той да върне акциите на страната ", попита Йордан Иванов. След това той прикани Министерството на стопанската система да предприеме нужните дейности и да си изиска назад акциите, които бяха подарени на Варна от държавното управление на ГЕРБ.

" Вчера се отвори прозорец панаира да бъде избавен след отхвърли апорта да бъде вписан, сподели още Иванов. Пловдивският панаир е емблематичен образец за сделките на мрачно, за това по какъв начин с публични богатства може да бъде обслужван частен интерес.

 Българска социалистическа партия пресметна какъв брой е коствал на страната последният мандат на варненския кмет Иван Портних Българска социалистическа партия пресметна какъв брой е коствал на страната последният мандат на варненския кмет Иван Портних

По време на брифинга, даден през днешния ден в Народното събрание, издателят Манол Пейков също дефинира казаното от Бойко Борисов, че ГЕРБ няма нищо общо със абсурда тъй като кметът на Пловдив към този момент не бил от партията му, като " кьорфишек ".

" Тъмните покупко-продажби се опасяват от светлината, сподели Пейков. Гергов плете мрежата си от 2006 година насам, тя има мощно магнитно поле и завихря в нея политици от съвсем всички политически сили. Той знае по какъв начин се вършат нещата - изчаква бурята да отмине и нанася идващия удар, сподели Пейков. Имаме седмица, най-вече две. В момента може Бойко Борисов да беседва с общинските си съветници във във Варна и Пловдив. Тия 29% не костват 16 млн. лева Последната им оценка от 2006 година е 400 млн. лева Няма по какъв начин човек, който носи социална отговорност да хариже тези акции на някой си. В случая става въпрос за олигарх, съветски жител и почетен консул на Русия в Пловдив ", сподели още той.

Миналата седмица ПП-ДБ разгласи, че ще сезира прокуратурата за Пловдивския панаир, само че още преди подаването на жалбата стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала по случая. В началото на февруари водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров а единствено два дни по-късно той разгласи, че напуща ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР