Депутати от парламентарната група на БСП твърдят, че докато лидерът

...
Депутати от парламентарната група на БСП твърдят, че докато лидерът
Коментари Харесай

БСП: Спас Гърневски от ГЕРБ нарече медицинските сестри терористки

Депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия настояват, че до момента в който водачът на партията Корнелия Нинова е чела декларация в поддръжка на митинга на медицинските сестри, националният представител от ГЕРБ Спас Гърневски, прочут с пиперливия си изказ, е нарекъл протестиращите медицинскит сестри ''терористки''. Това стана известно от репортаж на журналиста Сашо Диков от коридорите на Народното събрание, излъчен в предаването му ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

ФАКТИ напомня, че от четвъртък вечерта и съвсем през целия вчерашен ден, няколко медицински сестри се барикадираха в постройката на някогашния Партиен дом, като този им акт бе в символ на митинг против неизпълнени обещания на държавното управление към тях. Част от настояванията им са по-високи трудови хонорари за медицинските сестри в страната, а също по този начин и специалността ''медицинска сестра'' да стане предпазена специалност.

Диков разпита няколко от народните представители от Българска социалистическа партия, поставяйки им въпроса кой и какво е извикал по адрес на медицинските сестри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР