Депутатът от "Възраждане" определи написаното в интернет като "шега"Спецпрокуратурата проверява

...
Депутатът от "Възраждане" определи написаното в интернет като "шега"Спецпрокуратурата проверява
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Един ироничен пост беше доста неправилно разбран

Депутатът от "Възраждане " дефинира написаното в интернет като "шега "

Спецпрокуратурата ревизира депутата Елена Гунчева от "Възраждане " за закононарушение срещу Републиката. Нейна обява, призоваваща за принуждение против Министерския съвет от 18 март, беше остро наказана от посланиците на няколко страни.

В персоналния си профил във Фейсбук националният представител Елена Гунчева написа: "Не се отчайвайте, има някаква вяра - Русия има високо точкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата ".

Малко по-късно обаче изтрива обявата си. Възмутен от написаното, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев осъди думите на Гунчева.

"Подобни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание. Призивът към принуждение не може да бъде оневинен с нищо ", безапелационен бе ръководителят на Народното събрание.

Остра реакция пристигна и от посланиците на страните от евросъюза, Съединените щати и още 7 страни: "Такива закани не могат да бъдат оправдани и ние заставаме дружно с ясното разбиране, че речта на омразата не може да има място в нашите общества ".

Елена Гунчева дефинира написаното в интернет като "шега ", съобщи.

"Аз мисля, че един подигравателен пост беше много погрешно свестен. На първо място множеството не осъзнават, че тъкмо същия ден Русия сподели, че всеки, който изпрати оръжия, което тя е предоставила на свои страни, които е считала за приятелски, то ответният удар няма да закъснее ", изясни тя.

Отново в обществените мрежи обаче Гунчева написа, че под напън е изтрила позицията си, и добавя: "Да казваш каквото мислиш, не е добра концепция в политиката ".

В същото време Специализираната прокуратура стартира инспекция за закононарушение за причина на непозната страна към война или експанзия в раздела за изменничество и шпионство.

"В Специализирана прокуратура са постъпили сигнали от жители, в които се излагат изказвания, че български депутат с букви Е. Г. вероятно е направил закононарушение по Глава първа от Наказателния кодекс ", оповестяват от държавното обвиняване.

"Аз просто споделих какво може да се случи, в случай че България на процедура разгласи война, като изпрати оръжие в Украйна. Това е един доста сериозен проблем и аз мисля, че неглижирането му към този момент е приравнено към държавна измяна. Кога се прави съзнателно подобен скандал? Когато има нещо значимо, което не би трябвало да бъде видяно. А кое е значимото? Важното е, че след няколко дни изтича срокът на мораториума върху цените в енергетиката ", напомня Гунчева.

Въпреки това за част от народните представители думите на Гунчева са неприемливи.

"Това е срамен акт от от страна на Елена Гунчева и неподобаващ акт от страна на български народен представител ", счита Антоанета Цонева от Демократична България.

"Не може един български народен представител да реагира по сходен метод, а оттук насетне институциите би трябвало да си свършат работата ", добави сътрудника ѝ Ивайло Мирчев.

А след абсурда Гунчева ще се преценява с постовете си в обществените мрежи, само че ще продължава да стои зад своите убеждения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР