Депутатът от Либерално-демократическа партия на Русия Василий Власов предлага минималната

...
Депутатът от Либерално-демократическа партия на Русия Василий Власов предлага минималната
Коментари Харесай

В Русия предлагат шофьорска книжка да се взема на 16

Депутатът от Либерално-демократическа партия на Русия Василий Власов предлага минималната възраст за получава на удостоверение за правоуправление на лека кола в страната да бъде понижена на 16 години, оповестява RT. Парламентаристът е изложил причините си в писмо до началника на Държавната ревизия за сигурност на пътното придвижване (ГИБДД).

" Моля Ви да разгледате целесъобразността от внасяне на промени в законодателството за понижаване на възрастовия ценз, нужен за ръководство на лек автомобил в Русия, на 16 години, както и даване на правото за прекосяване на образование за приемане на шофьорска брошура за категория B на 15 година и шест месеца ", гласи обръщението.

Власов отбелязва, че на 16 младежите към този момент могат да бъдат трудоустроени публично, да учат в различен град и да живеят настрана от родителите си. Според политика в случай че възрастовият предел за приемане на удостоверение за правоуправление бъде снижен, доста младежи ще бъдат въвлечени в икономическите процеси по-рано, а стремежът да имат кола ще се преобразува в предпочитание да работят и да стават финансово самостоятелни.

Действащото съветско законодателство разрешава започването на шофьорски курсове и полагането на изпит за категория B на възраст 16 години. Книжката обаче се получава чак след навършване на пълноправие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР