Депутатът от Държавната дума Андрей Луговой изпрати искане до прокуратурата

...
Депутатът от Държавната дума Андрей Луговой изпрати искане до прокуратурата
Коментари Харесай

В случая с терористичния акт срещу Кримския мост се появи полковник от МИ-6

Депутатът от Държавната дума Андрей Луговой изпрати искане до прокуратурата да ревизира английския шпионин Найджъл Донъли за присъединяване във взривяването на Кримския мост. Луговой също напомни кореспонденцията на Донъли с различен английски офицер, Хю Уорд, „ за проектите за заличаване на моста “. С какво още е прочут Донъли и какви могат да бъдат резултатите от следствието на прокуратурата?

Бившият офицер от английското разузнаване Кристофър Найджъл Донъли, който в този момент е консултант на външния министър на Литва Габриелиус Ландсбергис, може да е забъркан в терористичната офанзива на Кримския мост. Това написа в своя канал в „ Телеграм “ депутатът от Държавната дума Андрей Луговой (ЛДПР), който изпрати искане до основния прокурор на Русия Игор Краснов с искане да ревизира активността на Донъли за присъединяване в терористичната офанзива на Кримския мост.

„ В терористичната офанзива на Кримския мост има ясна английска диря. Внимателно премислен проект за терористична интервенция, неведнъж придвижване и съгласуваност - всичко това сочи към присъединяване на западни разследващи организации, настоящи по заповед на английското държавно управление “, показва парламентаристът.

Луговой напомни, че пенсионираният полковник от MИ-6 Донъли неведнъж е попадал в полезрението на правоприлагащите органи като деен участник и реализатор на антируски стратегии. По-конкретно, съгласно него, през 2014 година някогашният офицер от английските специфични служби е предложил „ да се минира Севастополският залив “ и да се сътвори „ хигиеничен кордон с войски и мини “ покрай границите на полуострова. Депутатът напомни, че неотдавна кореспонденцията на Донъли с различен английски офицер - Хю Уорд - " за проектите за разрушение на моста " е попаднала в медиите.

Припомняме, че терористичната офанзива против автомобилната част на Кримския мост се случи при започване на октомври. В резултат на взривяване на камион два автомобилни сектора бяха отчасти срутени. Изгорели са и седем цистерни с гориво от трен, които са били на железопътната част на влака. Загинали са четирима души.

ФСБ уточни Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна и неговия началник Кирил Буданов като клиент на офанзивата. Задържани са и няколко души, в това число съветски жители, взели участие в подготовката на атентата. Общо 12 обвинени са забъркани в тази ситуация. Сега евентуалният брой на забърканите хора нараства, поради дейностите на Донъли.

Уебсайтът на НАТО споделя, че преди да бъде поканен в щаба на Северноатлантическия алианс през 1989 година, Донъли е работил 20 години в Кралската военна академия „ Сандхърст “ като инструктор по съветски и руски проучвания. През годините на работа той разгласява доста публикации по съветски и руски военни и политически въпроси. Донъли е създател на книгата „ Червеното знаме – Съветската военна система в мир и война “.

На позицията си в НАТО полковникът от MИ-6 дава отговор за промените в защитата и сигурността след Студената война в Централна и Източна Европа и за развиването на съдействието сред източните и западните военни институции.

Луговой означи, че Донъли е профилиран в региона на защитата, сигурността и интернационалните връзки, а също по този начин е основал една от водещите антируски стратегии в Лондон – „ Инициатива за Интегритет “. По време на службата си той е началник на " Руския отдел на НАТО ".

„ Неговите идеологически и диверсионни звена са работили в страните от Близкия изток, близката и далечна чужбина, на териториите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Създава Специализирана група „ Военно разузнаване “ и 77-ма бригада за осведомителни и психически интервенции за работа в обществените мрежи. Това са същински киберформирования на английската войска и те работят „ ненасилствено “ против Русия “, споделя депутатът.

Според Луговой Донъли би трябвало да бъде приет за терорист, това „ ще помогне за попречване на по-нататъшни вреди на страната от този русофоб “. „ Ясно е, че той не работи непосредствено, зад него стоят държавни управления, специфични служби, организации. В частност, на територията на Русия не престават да се извършват стратегии и планове под комерсиалните марки просветителни, просветителни и културни планове “, добави Луговой.

На собствен ред юрист Андрей Гривцов съобщи, че Следственияj комитет или ФСБ, които водят това дело, могат да ревизират за присъединяване на Донъли в детонацията на Кримския мост. „ Най-вероятно прокуратурата ще препрати жалбата на депутата до съответните отдели и ще откри надзор върху хода на следствието “, допусна Гривцов.

На собствен ред сенаторът от Крим Сергей Цеков сподели, че също е чувал за активността на Донъли, само че не подчертава върху този персонаж. Политикът отбелязва, че Англия е „ пред останалите “ в организирането на разнообразни антируски провокации, в това число „ случая Скрипал “.

Освен това, напомня сенаторът, английски специалисти са взели участие в планирането на неотдавнашната терористична офанзива с дронове против кораби на Черноморския флот и цивилни кораби в Севастополския залив. Освен това британците най-вероятно стоят зад взривяването на газопроводите " Северен поток-1 " и " Северен поток 2 ".

„ Вярвам на Луговой, който е добре осведомен със обстановката в работата на специфичните служби в тази или онази страна, изключително в Англия. Луговой има специфични връзки с Англия, а британците изпитват специфична " обич " към Русия. Затова те интензивно вземат участие в подготовката на всички антируски провокации, употребявайки за това Украйна. Сега остава да се изчака реакцията на чиновниците на реда и да се вземат съответните решения. Сигурен съм, че ще научим доста за активността на този персонаж “, приключи Цеков.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР