Депутатът от британската Консервативната партия Джеръми Райт, който също така

...
Депутатът от британската Консервативната партия Джеръми Райт, който също така
Коментари Харесай

В Лондон: Г-н премиер, напуснете веднага!

Депутатът от английската Консервативната партия Джеръми Райт, който също по този начин е някогашен министър и основен прокурор, съобщи през днешния ден, че счита, че министър председателят Борис Джонсън е навредил на престижа на държавното управление и би трябвало да подаде оставка, съобщи Ройтерс.

Той се причисли към няколкото депутати от партията на Джонсън, които отдръпнаха своята поддръжка за английския водач, откакто неоправдателен формален отчет, оповестен предходната седмица, разказа поредност противозаконни празненства в неговата канцелария на " Даунинг стрийт ", състояли се по време на въведен поради КОВИД-19 локдаун.

Райт сподели, че не може да се съгласи, че Джонсън, който по негови думи постоянно е показал " неуважение към духа и постоянно към буквата на коронавирус разпоредбите ", не носи някаква персонална отговорност за задаването на тона на " Даунинг стрийт ". " Опасявам се също, че тези събития са нанесли действителни и дълготрайни вреди на репутацията освен на това държавно управление, само че и на институциите и престижа на държавното управление в по-общ смисъл ", сподели Райт в свое изказване.

Според някогашният министър за възобновяване на доверието в положителното ръководство е належащо освен това от опрощение и в случай че Джонсън остане на поста си, това би попречило постигането на жизненоважни държавни цели. " Следователно с надълбоко страдание заключих, че за положителното на това и на бъдещите държавни управления, министър председателят би трябвало да подаде оставка ", сподели Райт.

Повече от 20 депутати консерватори обществено приканиха Джонсън да подаде оставка, откогато известията за празненствата по време на локдаун започнаха да се появяват в медиите. Необходимо е минимум 54 депутати да разгласят, че желаят Народното събрание да гласоподава дали има доверие на държавното управление, с цел да може да бъде импортирано публично искане за такава процедура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР