Депутатът и зам.-председател на ПГ на Демократична България Атанас Славов

...
Депутатът и зам.-председател на ПГ на Демократична България Атанас Славов
Коментари Харесай

Депутат от Демократична България призова да се увеличи бюджета за отбрана

Депутатът и зам.-председател на ПГ на Демократична България Атанас Славов разяснява пред Българска национална телевизия акценти от днешното изключително съвещание на Народно събрание по тематиката НАТО-Русия.

Според него главното в оповестената през днешния ден позиция на Министерски съвет е, че заканите или рисковете ще бъдат посрещнати на първо място с наши лични, национални сили.

Необходимо е увеличение на бюджета за защита на Министерски съвет - преди всичко, с цел да продължи модернизацията на българската войска. Отбраната би трябвало да е приоритет и това е визията на Демократична България в бранш " Отбрана ", изясни Славов.

Инвестициите и в техника, и в човешки запас са извънредно значими в идващите години, акцентира той.

Правителството има визия за промени в бранш " Отбрана ", с цел да можем да посрещнем всички съюзнически задължения по линия на НАТО, а също да сме съответен сътрудник и съдружник в Европейски Съюз, сподели още Славов.

Според него геополитически спор има и той не е занапред, а от 2008 г, когато Русия наруши суверенитета на Грузия, по-късно рецесията с Крим в Украйна. НАТО се пробва да отговори съразмерно на тази опасност за сигурността в целия район, счита Славов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР