Депресията и тревожността са свързани със структурни промени в човешкия

...
Депресията и тревожността са свързани със структурни промени в човешкия
Коментари Харесай

Разбраха какво имат в мозъка хората с депресия и тревожност

Депресията и тревогата са свързани със структурни промени в човешкия мозък. Това са открили екип китайски учени, които оповестиха откритието си на годишната среща на Радиологичното общество на Северна Америка, която се организира от 26 ноември до 1 декември в Чикаго.
Пациентите с меланхолия могат ненадейно да изгубят интерес към дейностите, увличали ги преди, да изпитват пристъпи на незаинтересованост и даже опити за самоубийство. Ако това трае от няколко часа до няколко дни е просто краткотрайно положение, само че възприятието на горест и обезсърчение е продължително, става въпрос за заболяване, известно като клинична меланхолия.

И това е забавно! 5 типове главоболие и най-хубавите способи да се отървете от тях! Четете още потребни препоръки и забавни вести на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Хората, наранени от положението на обществена тревога се опасяват от рецензия, че някой ги гледа или разисква, което пък усложнява връзката и обществените контакти. Симптомите са почервеняване, вибриране, постоянно уриниране, гадене.

Тези разстройства имат сходни признаци и се допуска, че структурните промени също биха били сходни. Авторите са употребявали магнитнорезонансно томография за следене на измененията в сивото вещество на мозъка при пациенти с клинична меланхолия и обезпокоително разстройство. Особено внимание обърнаха върху дебелината на мозъчната кора, която е една от най-важните области на мозъка.

Лекарите изследват томограми на 37 пациенти с меланхолия и 24 с обезпокоително разстройство и 41 здрави хора. В първите две групи учените виждат промени в дебелината на кората на основния мозък, а точно удебеляване в района на инсула — елементи от кората на основния мозък, виновни за усещанията и съзнанието. Учените не могат да обяснят към този момент по какъв начин тези индикатори са свързани с психическото положение на пациента.



Резултати сред групите с разбор на дебелината на кората, представящи областите, в които има промени. Редове 1-2, пациенти с меланхолия, спрямо пациенти с тревожност; Редове 3-4 са на пациенти с меланхолия спрямо контролната група. Редове 5-6, пациенти с тревога спрямо контролна група.

" Нашите открития показват предварителни доказателства за съществуването на общи и характерни промени в сивата материя, която е главният съставен елемент на централната нервна система, при пациенти страдащи от меланхолия и тревога ", изяснява доктор Юджин Джао, лекар на науките от университета Сичуан в Ченгду, Китай и водещ създател на проучването.

От една страна, удебеляването на кората на основния мозък може да се дължи на инфектиране или даже някои патологични феномени, а въпреки това, може да е резултат от напъните на самите пациенти за ограничение на страстите.

В бъдеще учените възнамеряват да приложат логаритми за компютърно образование и да разработят способ за диагностициране на такива болести и предсказание на тяхното развиване въз основа на томограми.

По-рано проучване откри, че пациентите, страдащи от меланхолия или имат признаци, свързани с меланхолия, имат доста по-различни структури на бялото вещество в мозъка спрямо психологично здравите хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР