Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на

...
Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Двама българи бият на Asarel Open

Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open! Българите разгромиха с 3:0 гейма (11:4, 11:2, 11:8) румънците Александру Маноле и Алин Спелбуш. Нашите гении от първото разиграване демонстрираха кой ще диктува темпото и до края на изпуснаха самодейността. 

" Те направиха доста лесни неточности първоначално и това ни даде нужната убеденост ", изясни Теодор Александров. 
" Едното момче е играло в българското състезание, познаваме ги добре и бяхме чудесно готови ", добави Денислав. 

За място на полуфиналите българите ще спорят с някогашните номер 1 в света Йонгсик Чън и Сангсу Лий. 

" Трябва да сме по-агресивни и да играем с по-голям риск. Това е най-тежкият вероятен чоп ", разяснява Александров, а Коджабашев добави, че поддръжката на феновете по трибуните дава спомагателен тласък и ентусиазъм. 

Двубоят с корейците е на следващия ден от 11:50 часа в „ Арена Асарел ”. 

По-рано през днешния ден Денислав в тандем с Мария Йовкова отпадна в първия кръг на главната скица в новата дисциплинираност в шампионата – смесените двойки. Двамата изгубиха от холандския тандем Лауренс Тромер/Брит Ейрланд с 1:3 гейма (8:11, 7:11, 11:8, 6:11). 

" Имахме шансове, само че във значимите моменти и точки те бяха по-стабилни от нас. Изградиха играта си по-добре. Въпреки това съм удовлетворена от показаното ", показа Мария. 

" Просто бяха по-добри. Изиграха няколко мача преди този момент. Започнахме мъчно, сковано. Обстановката, след пренареждането на залата, беше друга и трябваше време да си намеря обсега на ударите. В разиграванията ни надиграваха ", заключи Денислав. 

Женският ни тандем Полина Трифонова и Мария Йовкова завърши присъединяване си на 1/8-финалите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Двете позволиха проваляне с 0:3 /5:11, 3:11, 4:11/ от извънредно класен противник – китайките Ютин Гу и Дзъ Му. 

" Много скъп опит е да играеш с китайски състезателки. Като цяло е мъчно да се изправиш против азиатци. При тях нещата се случват извънредно бързо. Докато едната прави удара, топката към този момент е при другата и времето за реакция е доста малко. Когато се изправяме против европейки имаме повече благоприятни условия ", разяснява Мария. 

" Това беше мач за струпване на опит. Тествахме разнообразни неща, само че те постоянно имаха правилния отговор ", добави Поли. 

До края на деня ще има още два мача с българско присъединяване. При дамите европейската шампионка за девойки до 18 години от Гимараеш, 2017, Мария Йовкова, се изправя против 61-ата в света Минами Андо от Япония. 

В последния мач от схемата при мъжете през днешния ден, Теодор Александров ще играе с Рувен Филус от Германия. Срещата е с начален час 21:00 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР