Денацификация е нужна за Москва, не за Киев, заявява Американският

...
Денацификация е нужна за Москва, не за Киев, заявява Американският
Коментари Харесай

Еврейска организация: От денацификация се нуждае Москва, не Украйна

Денацификация е нужна за Москва, не за Киев, декларира Американският еврейски комитет, представен от в. Haaretz.

„ Неведнъж сме говорили за нуждата от денацификация - в Москва, а не в Киев ", показват от организацията.

Вестникът цитира и думите на израелския здравен министър и водач на партията „ Мерец “ Ницан Хоровиц: " В Украйна няма неонацистски режим. Зеленски не е нацист. И да, Израел поддържа независимостта и териториалната целокупност на Украйна пред лицето на жестоката съветска инвазия. "

Междувременно Би Би Си показва, че водещи историци и главните мемориали на Холокоста по света осъдиха съветската експанзия против Украйна, определяйки реториката на Москва за " денацификация " на Украйна като огорчение към паметта на жертвите на нацизма и борците против него.

По-рано съветският първи посланик Сергей Лавров съобщи, че „ най-ярките антисемити са евреи “, заяви Би Би Си. Освен това той разгласи, че Хитлер е бил с еврейска кръв.

Последва остра реакция от израелския външен министър Яир Лапид: " Евреите не са се избивали между тях по времето на Холокоста. Да бъдат упреквани евреите в антисемитизъм е най-долнопробен расизъм във връзка с евреите. "

Руското министерство на външните работи назова изявлението на Лапид " антиисторическо " и " в огромна степен обясняващо курса на настоящето държавно управление на Израел за поддръжка на неонацисткия режим в Киев ".

В реалност против израелската страна на интернационалното поле се отправяха голям брой упреци, че е прекомерно пасивна във връзка с съветската експанзия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР