Ден 45 на войната в Украйна накратко: - Открити са

...
Ден 45 на войната в Украйна накратко: - Открити са
Коментари Харесай

Ден 45: Нов генерал поема руските войски в Украйна, още жертви и зелени коридори


Ден 45 на войната в Украйна в резюме:

- Открити са 132-ма разстреляни цивилни украинци в село на 50 км от Киев

- Малолетни са били изнасилвани в Буча от съветските бойци

- Генерал, с опит от войната в Сирия, поема съветските войски

- Някои съветски бойни елементи към този момент са изтощени

- Европейски Съюз възвръща дипломатическото си посланичество в Киев

- Европейски Съюз наложи наказания против шефове на огромни съветски медии, в това число ТАСС

Генерал със сирийски опит поема съветското командване в Украйна

Русия реорганизира командването си в Украйна, поставяйки отпред нов военачалник - Александър Дворников, с огромен опит от съветската интервенция в Сирия, заяви " Би Би Си ", като се базира на английското разузнаване.

Пред него е сложена цел да координира по-добре интервенциите на обособените съветски елементи. До момента те са работили на правилото на локалното командване.

" Руските сили, които нахлуха в Украйна на 24 февруари нямаха общо командване на място, бяха проведени настрана и получаваха заповеди от районите, от които са пристигнали. Ето за какво видяхме доста неприятна съгласуваност ", показват източниците на " Би Би Си ". Те оповестяват, че общото командване на всички съветски сили в Украйна в този момент ще бъде поето от командващия на съветския Южен боен окръг военачалник Александър Дворников.

За него има малко обществена информация, главно от профила му в уеб страницата на Руското кадетско приятелство. Той е роден в съветския Далечен изток - в Усурийск. Учи в Московската военна гимназия, Военната академия " Фрунзе " и Военната академия на Генералния щаб.

Дворников командва моторизиран батальон, ситуиран в източна Германия, до момента в който съветските войски напущат страната през 1994 година Бил е пълководец на дивизия в Севернокавказкия боен окръг, ккто и на войските във военните региони на Сибир и Далечния изток.

Преди да замине за Сирия, той е бил заместник-командир на Централния боен окръг в Екатеринбург. Награждаван е с доста руски и съветски медали. " Той реализира всичко с труд, в никакъв случай не е бил протеже на никого и напредва с огромна компликация ", описват пред " Би Би Си " съветски публицисти за Дворников.

Русия продължава да взима на прицел цивилни в Украйна

Русия продължава да взима на прицел цивилнив Украйна, обявибританското военно разузнаване. То даде за образец ракетния обстрел на железопътната гара в Краматорск впетък. При офанзивата бяха убити минимум 52-мадуши, съобщи Ройтерс.

" Руските интервенции не престават да се концентрират върху района Донбас, Мариупол и Николаев, подкрепяни от неспиращи изстрелвания на крилати ракети от съветските военноморски сили ", написа във всекидневната сводка на службата, оповестена от английското Министерство на защитата.

Украинската опозиция не разрешава на Русия да реализира своята цел да откри сухоземен кулоар сред анексирания през 2014 година Кримски полуостров и Донбас.

Украинската войска регистрира усилване на артилерийския обстрел от страна на съветските сили в Донбас през последните дни.

" Окупаторите не престават да се приготвят за офанзивата в източната част на нашата страна, с цел да открият цялостен надзор над Донецка и Луганска област ", оповестиха отГенералният щаб на украинските въоръжени силив събота.Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези информации по самостоятелен път.

10 филантропични коридора за евакуация

За през днешния ден са контрактувани 10 филантропични коридора за изтегляне на цивилни от обсадени от съветските сили украински региони, заяви в това време вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук, представена от Ройтерс.

Тя означи, че един от маршрутите еза извеждане на хора от пристанищния град Мариупол, където обстановката е изключително тежка. Този кулоар обаче може да бъде употребен единствено от частни коли.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай прикани повече хора да бъдат евакуирани от източния украински район, където по негови данни през последните дни обстрелът се е засилил и са пристигнали още съветски бойци.

Около 30 % от популацията на Луганска област към момента е там. Призовахме ги да се изтеглят, сподели Гайдай.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна на собствен ред оповестиха за обстрел от страна на украинските сили през последното денонощие, съобщи ТАСС.

Т. нар. " Донецка национална република " (ДНР) е била обстрелвана 21 пъти. Ранени били 30 цивилни, оповестиха сепаратистите.

В " Луганската национална република " (ЛНР) са били закрепени три обстрела, при които са били нанесени вреди на седем жилищни здания.

Сепаратистите от ДНР оповестиха още, че през последното денонощие са евакуирали 620 души от Мариупол.Тези информации не са доказани от самостоятелен източник.

Руски военни и силите на ДНР са евакуирали над 80 индивида, измежду които 14 деца, от регион на Мариупол, където има риск от обстрел от страна на " украински националисти ". Всички тези хора към този момент са в сигурност, съобщи ТАСС, като се базира на Министерството на защитата на Русия.Посочва се, че евакуацията на цивилни от Мариупол продължава.

Кадиров: Мариупол е съвсем изцяло " освободен "

" Мариупол е освободен на 98 % ", съобщи чеченският водач Рамзан Кадиров в " Телеграм ", представен от ТАСС. " Останали са единствено укрепени укрития на бандеровци, в това число в цех " Азовстал ", който нацистите са трансформирали в същинска цитадела ", твърди чеченският водач.

По негови думи финалната фаза на интервенцията в Мариупол е била разисквана на оперативно заседание " с командирите на всички настоящи отряди ", в което са взели участие и депутатът от Държавната дума Адам Делимханов, както и командващият 8-ма войска Андрей Мордвичев.

" Разговарях посредством видео връзка с нашите братя, направих своите оферти за проекта за деяние и пожелах триумф на бойците ", споделя Кадиров.

Миналия месец генералният щаб на украинската войска заяви, че генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, който чеченският водач загатва, е бил погубен в украинския град Чернобаевка след артилерийски удар.

Междувременно ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин сподели пред телевизия " Русия 1 ", че силите на ДНР напредват в региона на " Азовстал " и на металургичния комбинат " Илич ", само че към момента е рано да се вършат точни прогнози.

Русия заяви, че е унищожила склад за муниции в украинска военновъздушна база

Руските сили унищожиха склад за муниции на украинската военновъздушна база Миргород, заяви организация Интерфакс, като се базира на съветското министерство на защитата.

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на украинските Военновъздушни сили, уточни представителят на военното ведомство Игор Конашенков. Базата Миргород се намира в Полтавска област, Източна Украйна.

Конашенков добави, че е погубен огромен склад за муниции и в региона на град Новомосковск в източната част на Днепропетровска област.

Днес украинските управляващи приканиха жителите в източната част на Луганска област да бягат от съветските обстрели, откакто бе обявено, че над 50 цивилни, които са пробвали да се изтеглят с трен от прилежаща област, са починали при ракетен удар. Русия отхвърли да е нападала мирни жители.

Областният шеф на Полтава Дмитро Лунин съобщи в обществените мрежи, че при съветския удар по Миргород са ранени двама души и са породени " обилни вреди ".

На 2 април Лунин заяви, че при съветски удар в региона на същата база са нанесени вреди на самолетна писта и контейнер с гориво.

В днешното си изявление Конашенков съобщи, че Русия е блъснала 85 военни цели в Украйна, в това число два командни пункта, три ракетни установки, четири самоходни гаубици, склад за муниции и два логистични склада.

От 24 февруари съветските сили са унищожили 650 летателни средства, в това число самолети и хеликоптери, и над 2000 танка и бронетранспортьора на украинските въоръжени сили, показва Конашенков.

Ройтерс,който цитира информацията на Интерфакс, отбелязва, че не може да удостовери достоверността на данните, които оповестява съветската страна.

По оценки на украинското министерство на защитата от началото на нашествието са убити 19 100 съветски военнослужещи, а Русия е изгубила 705 танка, 1895 бронетранспортьора, 151 самолета и 136 хеликоптера.

В четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва е претърпяла " обилни загуби " в Украйна. При последното осъвременяване на данните за жертвите си, което беше направено на 25 март, съветското министерство на защитата уточни, че от началото на акцията са починали 1351 съветски бойци, а 3825 са били ранени.

Вече има разпознати съветски военни, тероризирали мирни хора в Буча

Много съветски бойци, които са " тероризирали цивилни хора " в Буча и Ирпен, към този момент са известни с помощта на технологиите за лицево различаване и изкуствен интелект, съобщи в събота министърът на цифровата промяна в Украйна Михаил Фьодоров.

" За малко време ние ще установим цялата информация за тези хора: техните профили в обществените медии, къде и с кого служат. В днешно време технологиите разрешават да се откри всеки, който даже един път е попадал в обектива. А като се има поради по какъв начин те обичат да разгласяват фотоси в интернет, както и количеството камери в градовете и домовете, този въпрос е решим доста бързо ", добави той.
P { margin-bottom: 0.08in }
Над 130 цивилни са убити в село Макаров, край Киев

Кметът на село Макаров в покрайнините на украинската столица Киев заяви, че там са открити убити 132 цивилни, съобщи ДПА.

Повечето мъртви са открити в общи гробове, сподели кметът Вадим Токар по украинската телевизия.

Той упрекна за убийствата съветски бойци, които до неотдавна са окупирали няколко селища в региона. Тази информация не е доказана от самостоятелен източник, показва ДПА.

Около 40 на 100 от селото е унищожено, сподели Вадим Токар. Той заяви и че локалните хора нямат електричество и газ. Макаров е на 50 километра западно от Киев.

Малолетни са били изнасилени от съветски бойци в Буча

Руски бойци са изнасилили малолетни в Буча, съобщи комисарят по човешките права към украинския парламент Людмила Денисова, представена от ДПА.

Момиче на възраст 14 години от града покрай столицата Киев е бременно, откакто е било изнасилено от петима мъже, написа Денисова в собствен пост във " Facebook ".

По нейна информация 11-годишно момче от Буча също е било изнасилено, а майка му била принудена да гледа.

ДПА отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

Денисова прикани Организация на обединените нации да проверява тези и други изказвания за военни закононарушения.

Началникът на военната администрация в Кривой Рог Олександър Вилкул също заяви за изнасилени украински цивилни. Той загатна за 16-годишно бременно момиче и изнасилена 78-годишна жена в Херсонска област.

Русия продължава обстрела над цивилно население

Русия продължава да нападна цивилното население в Украйна, да вземем за пример вчерашният ракетен удар против жп гарата в Краматорск в Донецка област, показва в събота английското министерство на защитата в постоянната си сводка за хода на войната.

По-нататък се споделя, че главните дейности Русия води в Донбас , в Мариупол и Николаев . Атаките се правят посредством крилати ракети, изстрелвани от съветски кораби.

Британското военно разузнаване предвижда, че Русия ще продължи да нанася още повече въздушни удари в южната и източната част на Украйна.

Украйна се опълчва на проектите на Русия да сътвори сухопътен кулоар сред Крим и Донбас, се споделя в известието.
P { margin-bottom: 0.08in }
Зеленски: Ракетният удар по железопътна гара в Източна Украйна е следващото съветско военно закононарушение

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че службите за сигурност на страната му са прихванали връзки на съветски военни, които съставляват доказателство, че са били осъществени военни закононарушения, съобщи Асошиейтед прес.

" Има бойци, обсъждащи с родителите си какво са откраднали и кого са отвлекли. Има записи на военнопленници, които си признават, че са умъртвили хора ", сподели Зеленски в фрагмент от изявление за предаването " 60 минути " по американската телевизия " Си Би Ес ", излъчен в петък.

" В пандиза има водачи, които са имали карти с цивилни цели за бомбардиране. Също по този начин се организират следствия въз основа на останките на убитите ", добави той.

Зеленски съобщи, че " всеки, който е взел решение, който е издал заповед, който е извършил заповед ", е отговорен за осъществяването на военно закононарушение.

На въпрос дали счита, че съветският президент Владимир Путин носи отговорност, той отговори: " Вярвам, че той е един от тях ".

Председателят на управителния съвет на съветска металургична компания прикани за следствие на събитията в Буча

Председателят на управителния съвет на съветската металургична компания " Русал " прикани за следствие на събитията в киевското предградие Буча, където украински чиновници настояват, че съветски военни са избивали цивилни, съобщи Асошиейтед прес.

Бернард Зоненфелд, самостоятелен шеф без изпълнителни функционалности, не назова кой е виновен и даже не загатна непосредствено, че в Буча е имало убийства. Украински сили и публицисти откриха десетки тела по улиците и в всеобщи гробове след отдръпването на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

" Ние имаме вяра, че това закононарушение би трябвало да бъде подробно разследвано ", сподели Зоненфелд в свое изказване от тази седмица. " Ние поддържаме обективно и независимо следствие на това закононарушение и призоваваме за сурови санкции за причинителите ", добави той.

Изявлението на му се откроява, защото съветски компании като цяло пазят безмълвие за войната на фона на строгото угнетяване на опозицията от страна на съветските управляващи и медийната поддръжка за наричаната от Кремъл " специфична военна интервенция ".

Зоненфелд сподели, че компанията е " заинтригувана да бъде комплициран завършек на спора в тази европейска страна колкото се може по-скоро " и че известията от Буча са били шокиращи.

Съединени американски щати: Някои съветски бойни елементи са изтощени

Висш чиновник в областта на защитата от Съединени американски щати съобщи, че по оценки на Пентагона някои от съветските бойни елементи, отстъпили от региона на Киев през последните дни, са потърпевши толкоз тежко в боевете, че тяхната боеспособност е под въпрос, съобщи Асошиейтед прес.

Служителят сподели, че бойните елементи са били " на процедура унищожени " и в тях има дребен брой боеспособни бойци и оръжия.

Говорилият при изискване за анонимност чиновник не уточни какъв брой военни подразделения са понесли толкоз обилни вреди.

По негови думи някои бойни елементи, отдръпнали се от региона на Киев, стартират да се придвижват към съветските градове Белгород и Валюки, с цел да се преоборудват и да попълнят запасите си, след което най-вероятно ще бъдат ситуирани в района на Донбас в Украйна.

Съединени американски щати са открили, че хиляди съветски военни са се включили към силите, ситуирани от Москва в и към украинския град Харков.

Служителят добави, че по оценки на Съединени американски щати Русия е изгубила от 15% до 20% от военните си сили, които беше струпала по границата с Украйна преди началото на нашествието.

Европейски Съюз ще възвърне дипломатическото си наличие в Киев

Европейският съюз ще върне дипломатическото си посланичество в украинската столица Киев, откакто краткотрайно го беше преместил в Полша заради съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Дипломатическата работа на Европейски Съюз заяви, че Мати Маасикас, началникът на делегацията на Европейски Съюз в Украйна, е посетил страната в петък дружно с висши чиновници от Европейски Съюз и ще остане в Киев, с цел да възобнови работата на европейското посланичество и да реши дали изискванията са подобаващи за връщане на чиновниците.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че този ход ще усъвършенства взаимоотношението на съюза с украинското държавно управление и ще помогне да бъдат подкрепени жителите на Украйна.

Европейски Съюз наложи наказания против ръководителите на огромни съветски медии, измежду които ТАСС

Европейският съюз наложи наказания против ръководителите на огромни съветски медии, съобщи ТАСС.

Списъкът, оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз, включва генералните шефове на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) Олег Добродеев и на държавната осведомителна организация ТАСС Сергей Михайлов, както и основния редактор на вестник " Московский комсомолец " Павел Гусев.

Наложени са също наказания против генералния шеф на телевизионния канал " Санкт Петербург " Александър Малкевич и Игор Коротченко, основния редактор на списание " Национална защита ".

Наказателните ограничения включват заледяване на евентуалните активи в Европейски Съюз и възбрана за влизане в страните от съюза.

Собственици на коли в Германия няма да могат да употребяват буквата " Z " в регистрационните си номера

Някои притежатели на коли в Германия към този момент няма да могат да употребяват буквата " Z " в регистрационните си номера, съобщи ДПА. Това се дължи на съветската инвазия в Украйна, прецизира организацията.

Регистрационните номера в Германия постоянно стартират с една до три букви, указващи района, в който е регистриран автомобилът.

След това притежателите, които имат предпочитание и заплатят такса за това, имат право да изберат останалите букви и числа.

Но колите в района на град Херфорд в западната част на страната, към този момент няма да могат бъдат регистрирани с табели, на които буквата " Z " стои независимо.

Говорител от органите, отговарящи за регистрацията на коли в петък заяви пред ДПА, че решението е било взето поради честата приложимост на буквата като знак за поддръжка на съветската инвазия в Украйна. Властите прецизираха, че тя въпреки всичко ще може да се употребява, когато е част от поредност от букви.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР