Демократката Камала Харис от Калифорния, която е сенатор за първи

...
Демократката Камала Харис от Калифорния, която е сенатор за първи
Коментари Харесай

Камала Харис - изгряващата звезда, критик на имиграционната политика на Тръмп

Демократката Камала Харис от Калифорния, която е сенатор за първи мандат, стартира през вчерашния ден акцията си за Белия дом през 2020 година, изтъквайки предходната си кариера като прокурор. Тя е изгряваща звезда в партията и неприкрит критик на имиграционната политика на президента Доналд Тръмп.

54-годишната Харис, която е щерка на имигранти от Ямайка и Индия, влиза в конкуренцията с евентуалното преимущество да бъде претендентът на демократите, който има най-големи прилики с все по-многообразната електорална база на партията, включваща гласоподаватели, които са млади, дами и представители на малцинствата.

" Аз имам неповторимия опит на човек, който е бил водач в локално държавно управление, щатско държавно управление и федерално държавно управление ", сподели тя по време на присъединяване в предаването " Добро утро, Америка " по телевизия Ей Би Си.

Тя разгласи кандидатурата си в Деня на Мартин Лутър Кинг младши в Съединени американски щати - празник в чест на убития водач на придвижването за цивилен права, като сподели, че той е бил въодушевяващ лидер.

" Ние демонстрираме най-хубавото от себе си, когато се борим за постигането на тези идеали ", сподели тя по Ей Би Си. " Имаме дефекти, не сме съвършени, само че сме велика страна, когато мислим за правилата, върху които сме учредени. "

Бившият щатски прокурор на Калифорния стана известна измежду демократичните деятели поради тежките разпити, на които подложи при чуванията в Сената препоръчани от държавното управление на Тръмп претенденти за висши длъжности, в това число номинирания за висш арбитър Брет Кавано и някогашния правосъден министър Джеф Сешънс.

Нейната акция ще се концентрира върху намаление на цената на живота с данъчен заем за междинната класа, осъществяване на промени в региона на имиграцията и наказателното правораздаване и създаване на опазване на здравето, включващо здравно обезпечаване за всички. Тя споделя, че ще откаже да одобри пари от корпоративен комитет за политическо деяние.

Кампанията на Харис ще бъде с централа в Балтимор и ще има втори офис в Оукланд, Калифорния. Нейният девиз ще бъде " За народа " - намек за предишното й като прокурор, споделиха сътрудници. До края на месеца тя ще свика в Окланд събиране, с което да сложи началото на своята акция.

Като един от най-ранните критици на имиграционната политика на президента Доналд Тръмп в Конгреса Харис мощно упорства за договорка за отбрана от депортиране на тези имигранти, които са пристигнали нелегално в страната като деца - група, известна като " Мечтатели ".

Харис е петият демократ, който се включва в очертаващата се многолюдна борба за установяване на претендента, който да се изправи против Тръмп - евентуалния претендент на републиканците.

Тя и другите демократи ще би трябвало да намерят път в партийните диспути за това дали представител на върхушката, който може да притегли центристките гласоподаватели, или ново лице, което може да засилва все по-многообразната и прогресивна електорална база на партията, предлага най-хубавият късмет за победа над Тръмп през 2020 година

Харис, която влезе в историята през 2016 година като първата чернокожа жена, определена в Сената на Съединени американски щати от Калифорния, поддържа партийното разнообразие преди акцията за кандидатурата на демократите, в която се чака гласоподавателите от малцинствата и демократичните деятели да имат изключително мощен глас.

БИВШ ПРОКУРОР

Тя се опълчва на критиците на " политиката на идентичността ", които съгласно нея употребяват това разбиране като израз, придаващ негативен смисъл, с цел да маргинализират въпросите на расата, пола и половата ориентировка.

" Той се употребява, с цел да се опитат и да ни накарат да млъкнем ", съобщи Харис на конференция на демократични деятели предишното лято.

Бившият прокурор на Сан Франциско притегли вниманието, когато нейната градушка от въпроси, с която засипа Сешънс по време на чуването в правосъдната комисия на Сената през 2017 година, го накара да се оплаче.

" Това ме изчервя ", сподели Сешънс.

През септември тя беше измежду неколцина демократи, които нападателно разпитваха Кавано какво мисли за абортите и за следствието на специфичния прокурор за възможна съветска интервенция в изборите през 2016 година при чуването за одобряването му като висш арбитър.

Тя внесе в Сената законопроект за даване на пари в брой и данъчни заеми на фамилии с по-ниски приходи като мярка за оказване на помощ в борбата със застоя на заплатите и повишението на жилищните разноски и уверено се застъпва за промени в наказателното правораздаване.

Харис предприе при започване на януари пътешестване за разпространение на мемоарна книга и направи поредност от медийни изяви, които й помогнаха да стане по-забележима, преди да разгласи своята кандидатура.

Кампанията й може да бъде подкрепена от графика за партийния развой на номиниране щат по щат, който се планува да стартира през февруари 2020 година

Щатът Айова, с който стартира процесът и откъдето потегли кандидат-президентската акция на Барак Обама през 2008 година, има мощно ядро от демократични деятели, а след това конкуренцията бързо ще се придвижи към по-многообразни щати като Невада и Южна Каролина. Нейният роден щат Калифорния също по този начин изтегли за по-рано своите първоначални избори, с цел да усили въздействието й.

Политическите врагове обаче обширно ще проучат предишното й в Калифорния, където тя е следена под лупа поради отхвърли й като основен прокурор да стартира наказателно гонене против банката " Уан Уест ", ръководена в миналото от финансовия министър Стивън Мнучин, за хипотетични нарушавания в налагането на възбрани.

Харис, която гласоподава против одобряването на Мнучин за министър на финансите, споделя, че при отхвърли да стартира наказателно гонене се е " придържала към обстоятелствата ".

Тя също по този начин е подложена на критика поради заявката й, че не е знаела за изказвания за полов тормоз, отправени против един от висшите й сътрудници, който се отдръпна през декември, откакто калифорнийски вестник го попита за правосъдно дело за тормоз през 2016 година Хавиер Бисера, заменил Харис като основен прокурор, постигнал съглашение за споразумяване на правосъдния иск през май 2017 година за 400 000 $. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР