Демократичните механизми и структури, които в момента притискат Бойко Борисов,

...
Демократичните механизми и структури, които в момента притискат Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Дайнов: Само падащият Борисов може да повлече Гешев

Демократичните механизми и структури, които сега притискат Бойко Борисов, който въпреки всичко е минал през национален избор, не работят при Иван Гешев. Защото той не е минал през национален избор и не е част от демокрацията. И демократичните механизми доста по-трудно ще го принудят да подаде оставка. Единственият метод да падне е, падащият Борисов да го повлече и него. Защото са като скачени съдове. Въпросът е дали са толкоз свързани, че като падне Борисов, ще повлече и Гешев, или той ще направи пирует, както направи Цацаров преди години, когато Борисов падна от власт. Цацаров се превъртя и застана против него. Да забележим дали Гешев може да направи това. Това сподели политологът Евгений Дайнов в изявление за в. Сега.

" Твърдя, че Борисов е престъпник и има бандитски метод на мислене и никога, в случай че използван към него политически разбори, няма да имаме реалистични заключения. Така, следвайки моята логичност, ще ви кажа за какво Борисов не може да си разреши да подаде оставка. Защото от политическа позиция той трябваше да го направи доста от дълго време, до момента в който не се беше сринал целият престиж на ГЕРБ и известност. Тоест трябваше да има избори в края на предходната година. Но в случай че мислеше като политик, а той го прави като престъпник. Бандитът постоянно е заречен на някого да свърши нещо ", сподели още Дайнов.

" Очевидно Борисов прави грешката на всички ръководещи в България, когато стартират митинги против тях - да чакат протестиращите да се изморят или да им писне, да се обезверят, обезкуражат или пък да се изпокарат между тях. След което да се изкара примирител, което Борисов го умее. Но не и този път. Социологическите данни демонстрираха, че голямото болшинство в страната поддържа митинга, и то от всички пластове от популацията. Затова са толкоз всеобщи демонстрациите ", добави политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР