Демократична България ще призове Продължаваме Промяната за по-сериозни усилия за

...
Демократична България ще призове Продължаваме Промяната за по-сериозни усилия за
Коментари Харесай

Иванов: Приканваме ПП за малко по-сериозен разговор за втория мандат

„ Демократична България ” ще призове „ Продължаваме Промяната ” за по-сериозни старания за осъществяване на втория мандат. Това стана ясно от коментар на ръководителя на ПГ на Демократична България Христо Иванов по отношение на вероятността за постоянно държавно управление.

Той беше безапелационен, че за групировката му не е алтернатива поддръжка на кабинет с първия мандат на ГЕРБ. „ Смятаме, че би трябвало да се положат по-сериозни старания вторият мандат да бъде осъществен като опция. Ще приканим „ Продължаваме Промяната ” за малко по-задълбочен и сериозен диалог. Защото съгласно нас това е реалистичният сюжет - в случай че въобще е допустимо да се излъчи държавно управление, да стане с втория мандат. Вторият мандат е на Политическа партия, в реда на нещата е те да анонсират по какъв начин си показват формулата, ние можем да участваме в разискване, добави Иванов.

Демократична България биха оценявали всяка една формула от позиция на техните критерии и до каква степен подобен кабинет може да осъществя съществени конституционни промени, отговори той на въпрос каква би била позицията им, в случай че ГЕРБ поддържат втория мандат. „ Дяволът ще е в детайлите ”, акцентира политикът.

Иванов посочи, че третият мандат към този момент не е обсъждан в органите на Демократична България, само че предизвести, че при него ще има доста сериозен риск от повтаряне на формулата „ Беров ” - един мандатоносител, неразбираемо кой стои зад кабинета, кой действително носи отговорност. „ Когато разсъждаваме върху третия мандат, би трябвало да сме доста чувствителни по тази тематика ”, предизвести съпредседателят на „ Демократична България ”.

За окончателната присъда за някогашния кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева сподели, че решенията на Върховен касационен съд не се разясняват, те се извършват. „ Очевидно е, че съдът се произнесе и това е последната точка по този проблем ”, добави Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР