В началото беше… лъжа. Един ден равин почука на вратата

...
В началото беше… лъжа. Един ден равин почука на вратата
Коментари Харесай

Ревю на книга: Братя близнаци, един религиозен, един не, тръгват на диво и шантаво пътешествие през Юг

В началото беше… неистина. Един ден равин почука на вратата на жена с еврейско фамилно име в малко градче в Джорджия, с цел да набере нови членове за своята синагога. Когато той я пита дали знае за евреи в региона, Ида Мей Белкин признава, че самата тя е такава. Това идва като потрес за нейните 12-годишни близнаци Марти и Дейвид, които израснаха вярвайки в освен това от националното развлечение на малкия екран и бързото хранене.

Бързо напред към 20 години и Марти, който е станал набожен академик в бруклинска йешива и носи по-еврейско звучащото име Майер, открива посредством предсмъртното писмо на Ида Мей, че тя е излъгала и той и Дейвид в действителност не са евреи. Това значи, че бракът му с набожно православната Сара на процедура е недействителен, защото тя в никакъв случай не би се съгласила да се омъжи за някой отвън вярата.

Какво да върша? Ясно е, че единственото решение е да се обърнеш към юдаизма „ надолу-ниско “, както се показва мошеникът на брат на Майер, който пуши тенджера, и в това време да пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР