Демократична България настоява руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена

...
Демократична България настоява руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена
Коментари Харесай

ДБ настоява да обявим Митрофанова за персона нон грата |

" Демократична България " упорства съветският дипломат Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата. Мотивът е, че държание ѝ в последно време е в прорез с Виенската спогодба и уронва достолепието на България.

Това съобщи депутатът от Демократична България Антоанета Цонева в декларация от парламентарната естрада.

В декларацията участва и друго искане - България " по-енергично да се включи " в " отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна " и надлежно да ѝ даде оръжия и боеприпаси. 

" През последните дни се множат свидетелствата за зверствата осъществени против украинската войска в Буча и други украински градове. Световното публично мнение е потресено от фрагментите на трупове по улицата, от сведенията за групови гробове, сведенията за изнасилвания и изтезания на почтени хора. Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, набиращи мащабите на геноцид ", съобщи Цонева. 

" Демократична България " сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия. Десните упорстват България да помогне с даването на съдебно-медицинска експертиза следствието на военните закононарушения на съветската войска, които към този момент се провеждат от Организация на обединените нации Европейски Съюз и други организации, както и страната ни да поддържа нови, по-сурови наказания против Русия. 

" Като припомняме, че като отговор на зверствата в Буча партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 дипломати, а Литва съветския дипломат, настояваме за оповестяване личност нон грата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, чието държание в последно време систематично е в прорез с Виенската спогодба и уронва достолепието на България. 

България да стартира да доставя на Украйна оръжия и боеприпаси, които да ѝ разрешат да се отбрани от съветската експанзия и съпроводените от нея военни закононарушения. Свободата, достолепието и животът би трябвало да се отстояват ", сподели Антоанета Цонева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР