Демократична България е предложила в актуализацията на бюджета да се

...
Демократична България е предложила в актуализацията на бюджета да се
Коментари Харесай

ДБ предлага държавата да плаща 50% от картите за градски транспорт

" Демократична България " е предложила в актуализацията на бюджета да се планува страната да плажа половината от цената на картите за градски превоз в цялата страна като антикризисна мярка по умря на Германия. Това заяви депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев след присъединяване си в експертния съдружен съвет, който във вторник разиска предложенията на финансовото министерство за промени в разноските на държавното управление през 2022 година

По думите му част от предложенията на дясната коалиция са били признати, само че към момента се обмисля по какъв метод да бъде обезпечено финансирането. " Надявам се това да стане ясно в околните дни ", сподели Мирчев.

За мярката с поемането на половината от цената на картите за градския превоз той изясни, че в Германия този тласък работи доста добре. Освен това доста хора ще слязат от колите си и това ще е позитивно и за околната среда.

" Демократична България " е предложила и страната да финансира завършването на забавения градеж на 16 детски градини в София. " Все още не са финализирани диалозите, които не престават и сега. Важно е да реши казусът с детските градини, тъй като неуспехът на общината е явен ", съобщи Мирчев.

Мерките, които предлага Демократична България, ще костват към 58 милиона лв., а всички утвърдени оферти, не подвластно дали са на Демократична България или на различен съдружен сътрудник, ще бъдат финансирани от вътрешно разбъркване на доходи и разноски преди окончателното приемане на актуализацията, изясни депутатът Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР