Делото за клевета, заведено от руския милиардер Роман Абрамович заради

...
Делото за клевета, заведено от руския милиардер Роман Абрамович заради
Коментари Харесай

Абрамович се ядоса! Съди книга - посветена на връзките на Путин с олигарси

Делото за клюка, заведено от съветския милиардер Роман Абрамович поради книга, отдадена на връзките на съветския президент Владимир Путин с съветски олигарси, стартира през днешния ден в Лондон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

До делото се стигна след появяването на книжния пазар на книгата " Хората на Путин ". Премиерата ѝ беше през април предходната година, а неин създател е журналистката Катрин Белтън. В нея тя твърди, че Путин " надзиравал " огромно изнасяне на мръсни пари за разширение на въздействието на Русия в чужбина.

В творбата журналистката написа, апропо, че Путин персонално е изискал от Абрамович да купи футболния тим Челси през 2003 година в границите на тази интервенция за разширение на съветското въздействие зад граница. Под президентството на Абрамович, белязано от огромни разноски, Челси се трансформира от клуб в затруднена обстановка в британския шампионат в колос на европейския футбол.

Пред Висшия съд на Лондон, където през днешния ден се гледа делото, юристът на Абрамович - Хю Томлинсън, съобщи, че съветският олигарх не се е впуснал в този правосъден развой с лека ръка, а тъй като, за жал, в книгата на Белтън се повтарят грешки по отношение на ролята му в описаните там събития.

В книгата Абрамович е упрекнат, че е работил по един подкупен метод и че е сложил скрито благосъстоянието си разполагаем на съветския президент, напомни юристът.

По време на процеса, който се планува да продължи два дни, са съдени както авторката на книгата, по този начин и издателството ХарпърКолинс. Те са съдени за клюка и от съветския енергиен колос, следен от съветската страна Роснефт. Съди ги и предприемачът Михаил Фридман. Пьотр Авен, началник на частната банка Алфа, пък съди издателя за нарушаване на закона за отбрана на персоналните данни.

В началото на процеса през днешния ден юристът на Абрамович опроверга изказванието, че всички завели делата са се координирали преди този момент между тях.

Петдесет и четири годишният Абрамович има огромни ползи в металургията, откакто натрупа благосъстояние през постсъветските години. Публично той стои настрани от съветската политика от идването на власт на Путин.

Преди няколко години предприемачът получи израелско поданство. Богатството му в този момент се прави оценка на 14 милиарда $, съгласно сп. " Форбс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР