Делото срещу втория помощник-капитан на Вера Су ще се гледа

...
Делото срещу втория помощник-капитан на Вера Су ще се гледа
Коментари Харесай

Вторият помощник-капитан на "Вера Су" ще бъде съден задочно у нас


Делото против втория помощник-капитан на " Вера Су " ще се гледа в негово неявяване. Това реши през днешния ден Окръжният съд в Добрич и даде ход на делото, което неведнъж бе отлагано заради нередовното приканване на подсъдимия, който е турски жител.

През юли предходната година, с цел да бъде изпълнена процедурата по връчване на книжата на подсъдимия и призоваването му, съдът разпореди да бъде изпратена правосъдна поръчка до турското Министерство на правораздаването.

На извършеното през днешния ден разпоредително съвещание стана ясно, че съответното длъжностно лице е отказало да извърши предоставените дейности, приемайки, че опцията делото да бъде извършено задочно на територията на нашата страна опонира на турския юридически ред.

Съдът одобри, че са налице предпоставките за разглеждане на делото в отсъствието на подсъдимия, защото К.А. се намира отвън рамките на България, и въпреки местоживеенето му в Турция да е известно, не може да бъде свикан заради отхвърли на турското министерство на правораздаването да извърши дейностите по правосъдната поръчка. Съдът реши, че разглеждането на делото в отсъствието на подсъдимия няма да попречи за откриване на обективната истина.

Подсъдимият е упрекнат за това, че на 20 септември 2021г., в акваторията на Черно море, в региона сред село Камен бряг и курортен комплекс " Русалка ", като вахтен помощник-капитан на транспортен съд " VERA SU ", плаващ под панамски байрак, заспивайки, позволил да заседне корабът, като действието е осъществено по несъобразителност и от него са настъпили обилни имуществени вреди за корабособственика в размер на 6 680 734. 85 лв..

Следващото съвещание е планувано за 24 февруари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР