Делото ще гледа съдия Иво ХиновСпециализираният наказателен съд е насрочил

...
Делото ще гледа съдия Иво ХиновСпециализираният наказателен съд е насрочил
Коментари Харесай

Кметската завера застава пред спецсъда

Делото ще гледа арбитър Иво Хинов

Специализираният углавен съд е насрочил за на следващия ден първото съвещание против отстранената кметица на “Младост ” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров. Тримата са упрекнати в корупционна скица за пожелан 500 000 евро рушвет и получени 70 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да бъде придвижена кореспонденция по негово искане да строи в “Младост ”.

Разследването по случая стартира с ареста на тримата с белязани банкноти на 17 април в центъра на София, продължи няколко месеца и завърши с импортиран преди две седмици обвинителен акт. По делото са събрани както свидетелски показания, по този начин и доказателства със специфични разследващи средства. Сред доказателствата на прокуратурата са и обясненията на Петко Дюлгеров, който е посредничил за уговаряне на сумите и е провеждал срещи с Ваклин.

На съвещанието състав с ръководител Иво Хинов би трябвало да реши дали да стартира разглеждането на процеса всъщност, или има пропуски и неясноти в обвинителния акт, което ще докара до връщането му на прокуратурата за отстраняването им. Освен това съдът ще прегледа и настояването на Иванчева да излезе от пандиза в Сливен, където с Биляна Петрова се намират сега. Молбата й за по-лека мярка трябваше да се гледа преди няколко дни, само че съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да откри какво е здравословното положение на Иванчева и дали то разрешава да остане зад решетките на пандиза. До момента и тримата упрекнати няколко пъти желаеха от съда по-леки ограничения, само че спецмагистратите отказваха.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР