Делегации на Украйна и Русия имаха 90-минутна среща чрез видеовръзка.

...
Делегации на Украйна и Русия имаха 90-минутна среща чрез видеовръзка.
Коментари Харесай

Руските сили атакуваха покрайнините на Одеса

Делегации на Украйна и Русия имаха 90-минутна среща посредством видеовръзка. От Кремъл оповестиха, че не са удовлетворени от динамичността на договарянията. Говорителят Песков разгласи, че към този момент не става дума за среща сред Владимир Путин и Володимир Зеленски. На бойното поле - Руските сили за първи път нападнаха покрайнините на Одеса. Търговски център в Киев беше бомбардиран през нощта, тъй като Москва счита, че е бил употребен за склад за оръжие. В обсадения Суми имаше приключване на амоняк след нахлуване.

Изтичане на амоняк от торов цех в обсадения град Суми провокира паника. Жителите бяха призовани да дишат през марля. Рано сутринта заплахата беше ликвидирана, също така към града не са се движили въздушни маси. Изтичането е било вследствие на ракетен обстрал, само че Москва отхвърли да е правила офанзива по завода.

" Искам още един път да подчертая, че въоръжените сили на Руската федерация не са възнамерявали и не правят никакви удари по украински обекти,в които са складирани или се създават отровни субстанции ", съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Търговски център в северозападната част на Киев беше бомбардиран от съветските сили. На паркинга пред 10-етажната постройка се образува голям кратер.

" Приятели, скъпи поданици на Киев, врагът продължава да нападна столицата. Дъло време през нощта пожарникарите гасиха огъня в квартал Подил. В резултат на бомбардировката изгоря търговски център. Шест жилищни здания бяха наранени, три от тях са изцяло разрушени. Осем души починаха ", съобщи Виталий Кличко, кмет на Киев.

Кметът Кличко разгласи и нов комендантски час за града. Той влиза в действие от 20 часа довечера и продължава до седем сутринта в сряда.

Властите в Одеса упрекнаха съветските сили, че са атакували жилищни здания в покрайнините на града.Жертви няма, това е първата сходна офанзива в региона на черноморското пристанище.

В същото време съветската телевизия сподели влизането на съветски десантен транспортен съд " Орск " в пристанището на Бердянск, на 70 километра северозападно от Мариупол. Корабът може да транспортира до 10 танка, 50 камиона и 400 бойци.
Така на южния фланг на съветските военни дейности може да се достави когато и да е съоръжение и муниции.

Украинският президент прикани Европа да приключи всякаква търговия с Русия.

" Моля, не спонсорирайте оръжията за война на тази страна, на Русия. Нито евро за окупаторите, заворете пристанищата си за тях, не им изпращайте артикули, откажете енергийните запаси, настоявайте Русия да се изтегли от Украйна ", съобщи Володомир Зеленски, президент на Украйна.

Близо 3 300 000 са към този момент украинските бежанци в Европа. Половината от тях са деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР