Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в

...
Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в
Коментари Харесай

Станишев не е желан за водач на евролистата в Стара Загора

Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в Стара Загора са отхвърлили номинацията на ръководителя на Партията на европейските социалисти за лидер на алената листа за евроизборите, които ще се проведат в края на май.
Около 10 на 100 от делегатите дори не били съгласни Сергей Станишев да бъде включен в листата за Европейския парламент (ЕП). Най-предпочитани от локалните социалисти за лидерското място са Елена Йончева и председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
От 38 оферти за листата за евродепутати старозагорските социалисти изпращат в националния партиен съвет 28 имена. Една част от номинираните са си създали самоотводи, а други не са събрали задоволително поддръжка от конференцията. Сред имената, които ще бъдат обсъждани на национално равнище, са досегашните членове на Екологичен потенциал Момчил Неков и Петър Курумбашев. Сред номинираните са и народните представители Корнелия Нинова, Валери Жаблянов, Деница Златева, Елена Йончева, Иван Кръстев, Янаки Стоилов, Румен Гечев. Общинската организация на социалистите е номинирала депутата от района Георги Гьоков, както и Бойчо Биволарски, Йордан Христов и юрист Сашо Лозанов.
Според Георги Гьоков значимите диалози за бъдещето на обединена Европа ще бъдат за въвеждането на европейска минимална заплата и пенсия, основаването на европейски Кодекс на труда и основаване на европейска Инспекция на труда. Той заяви, че това е било обсъждано на среща на леви партии от страните, които членуват в така наречен Вишеградска четворка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР