Делата срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев за конфликт

...
Делата срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев за конфликт
Коментари Харесай

ВАС: Александър Манолев не е бил в конфликт на интереси

Делата против някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев за спор на ползи са завършили в негова изгода.

Върховният административен съд е удостоверил решението на първата инстанция и го е оправдал изцяло по делото, което водеше против него Комисията за противопоставяне на корупцията.

В претекстовете си съдът показва, че не е допустимо да бъде издирван спор на ползи, откакто евентуалното нарушаване е осъществено пет години преди Манолев да бъде назначен за зам.-министър.

През 2018 година той беше упрекнат, че употребява къща за посетители, издигната с европейски средства за лични потребности и беше включен в забранителен лист на Съединени американски щати за посещаване в страната им заради подозрения в корупция на българските управляващи.

„ Радвам се, че към този момент истината става ясно. Близо четири години против мен се води дело за спор на ползи, в което всъщност желаят да „ открият “ спор на ползи в събития, случили се през 2012 година, за които съгласно тях съм упражнил въздействие като зам.-министър през 2017 година “, съобщи пред bTV Манолев.

„ Има единствено едно определение за това, което се случи по отношение на мен - политическа поръчка. Тя стана допустима с дейното присъединяване на едни и същи хора - от началото до момента. Аз бях умишлен за изкупителна жертва, което бе комфортно за всички “, сподели още той.

„ В България постоянно, когато става дума за някогашен представител от ръководството и оправдателна присъда, хората си мислят, че някой им е оказал помощ. В моя случай беше тъкмо противоположното. От всички страни получавах удари, а доста хора желаеха да измият ръцете си с мен. Не се получи по една причина - обстоятелствата са изрично в моя отбрана “, разяснява още Александър Манолев.

„ Именно делата против мен бяха причина да бъде включен и в забранителен лист на Съединени американски щати за посещаване на страната им. Бих желал още един път да подчертая, че това няма общо със закона „ Магнитски “, а е направено единствено на база интензивността на българските управляващи “, добави той.

„ Днес към този момент имам основан действен контакт с американски представители и цялата нова информация по моя проблем ще им бъде предоставена. Уверен съм, че по този начин, както се видя безспорната неплатежоспособност на обвиняванията против мен в България, ще се проясни и поръчковия опит за дискредитирането ми пред управляващите в Съединени американски щати “, съобщи Манолев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР