Делът на нелегалните цигари у нас е паднал до рекордните

...
Делът на нелегалните цигари у нас е паднал до рекордните
Коментари Харесай

Контрабандните цигари падат до 4,4%, Борисов обеща същото за горивата

Делът на незаконните цигари у нас е паднал до рекордните 4,4% през последното тримесечие на 2018 година, демонстрира обичайното проучване на огромните тютюнопроизводители. Това е спад с 0.9 пункта по отношение на третото тримесечие на предходната година и затвърждава устойчивата наклонност за понижаване на контрабандата при цигарите от 2015 година насам.

Най-много незаконни цигари идват от Турция и Сърбия. Няма обаче ясно обособени региони в България, където да се следи огромен дял на контрабанден тютюн. Водещи градове са Свиленград, Хасково, Плевен, Перник, Велико Търново.

България регистрира най-нисък дял на цигари, непредназначени за пазара в цяла Европа - както на едногодишна база, по този начин и по отношение на предходното тримесечие.

" Убеден съм, че до няколко месеца ще имаме същите резултати при горивата –мога да ви обещая. Тези, които не се съобразиха в цигарения и алкохолния бизнес, са в арестите. Искам да предупредя бизнеса с горива най-прилежно да си преведат бизнеса в бял, тъй като толкоз старателно работят службите ", зарече се министър председателят Бойко Борисов. " Първият месец ще седим, ще се червим, ще се гледаме, в случай че не сме си свършили работата, само че на третия месец и без поддръжка ще сме го създали. Утре имаме заседание с регионалните дирекции, тъй като към този момент всяка подава на Терзийски информация какво е арестувано като цигари и алкохол, тъй като тонове нарязан тютюн се задържа. По същата скица към този момент се управляват горивата - всяка регионална дирекция в края на деня написа има ли дребна, междинна, огромна бензиностанция, с цел да знаем от кое място идва нелегално гориво ", съобщи още Борисов. Той добави, че Петролната и газова асоциация през вчерашния ден са подали сигнали до Министерство на вътрешните работи за съмнителни бензиностанции, по които сега текат инспекции. Утре ще стане ясно какво са посочили те. " За нас към този момент е всекидневие да ги следим тези неща. Освен физически заснемате с камера ръчно всяко едно придвижване на разтоварване на танкери, да го имаме на филмче ", даде разпореждане министър председателят на службите.

Шумът по наредбата за касовите апарати е, тъй като софтуерът се манипулира сега. Съпротивата е огромна, тъй като желаеме да не се краде Данък добавена стойност. В същото време търговците излизат и споделят: страната ми направи пътя, канализацията, осветлението, а смятат, че не трябва да заплащат налози. Приходите от бюджета са след това да се усилват приходите, а не да забогатеят един кръг лица, отсече Борисов и прикани обществото за подпомагане. " Очакваме поддръжка и при касовите апарати. Удължихме периода до септемри. Въпросът е при тези ниски налози, би трябвало ли да се краде от ДСС. Искаме да има подобен програмен продукт, че информацията да не върви в Макао, а той да си работи на Слънчев бряг. Истински чакам гражданския бранш да ни поддържа, тъй като това е в интерес на обществото ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР