Декларацията, приета от парламентарната Комисия за външна политика в Народното

...
Декларацията, приета от парламентарната Комисия за външна политика в Народното
Коментари Харесай

Българските искания нямат край! Македонският народ беше унизен

Декларацията, призната от парламентарната Комисия за външна политика в Народното събрание на България, „ за следващ път удостоверява тезата, че настояванията на България са безкрайни ”, разгласи на конференция заместник-председателят на опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски.

По думите му това е най-категоричното доказателство, че „ всички тези изказвания, които бяха направени през 2017 година, че с подписването на по този начин наречения Договор за другарство и добросъседство въпросите с България са затворени ", не дават отговор на истината.

" Този контракт не е нито за другарство, нито за добросъседство и в него (Република Северна) Македония и изключително македонският народ беше потиснат с приемането на тезата, че македонският и българският народ имат обща или споделена история ”, сподели Николоски.

Според него е обезпокоително това, че нито една от „ алените линии ”, записани в декларацията, призната от Народното събрание на Северна Македония във връзка с договарянията с България, не се съблюдава.

" И основният въпрос не е за какво България внася заявления, основният въпрос е за какво тези документи, които македонското заседание приема и са наложителни, не се съблюдават от държавното управление на СДСМ и ДСИ ", акцентира в отговор на журналистически въпрос Николоски.

На конференция през днешния ден зам.-председателят на опозиционната партия повтори тезата, че неналичието на държавна тактика от страна на държавното управление на Северна Македония е довела до студена война с България, а всичко, което България е поискала, е било признато.

" Имаме изцяло дезориентирано държавно управление. Правителство, което не отговори съответно на нито една провокация от страна на България, държавно управление, което мълчи и държавно управление, което се поддава на всевъзможен напън. Неубедителни са изказванията, че са усетили обстановката и са знаели, че това е резултат от някакви непознати структури и служби. Ако е по този начин, дано кажат кои са тези непознати структури и служби. Защо да чакаме до 4 февруари (годишнината от рождението на Гоце Делчев - б.ред.), с цел да забележим дали на някого няма да му бъде разрешено да влиза в (Република Северна) Македония и за какво да чакаме до 4 февруари, а не се постави завършек на тези отрицателни изказвания от България ", уточни Николоски.

От ВМРО-ДПМНЕ чакат „ страната да прегледа съществено изказванията на президента Стево Пендаровски, че сдружения, фондации, лица и агентурни мрежи от непознати страни вземат участие в основаването на всички тези проблеми и провокации, които директно отхвърлят Македония и македонският народ ”.

От ВМРО-ДПМНЕ упорстват още държавното управление на Северна Македония да изиска осъществяване на решенията на съда по правата на индивида в Страсбург, „ с цел да отбрани съществуването на македонците в България, правото им на сдружаване, правото им да вземат участие в избори, правото на роден учебен език, както и правото им на национално установяване като македонци ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР