Defense Distributed, НПО-то защитник на триизмерното отпечатване на оръжия, триумфира

...
Defense Distributed, НПО-то защитник на триизмерното отпечатване на оръжия, триумфира
Коментари Харесай

От август може да свалите законно 3D принтирани дизайни на оръжия

Defense Distributed , НПО-то бранител на триизмерното печатане на оръжия, победи в правна борба за свободно издание на онлайн планове, които биха разрешили на потребителите да създават огнестрелни оръжия.
Победата отзаменува края на продължаващия правосъден развой против Държавния департамент на Съединени американски щати, който през 2013 година принуди създателя на Defense Distributed Коди Уилсън да изтегли файлове от уеб страницата на DEFCAD, тъй като нарушават наредбите на Международния правилник за трафика в оръжията (ITAR). Държавният департамент твърди, че чертежите на револвера Liberator („Освободител“) на Уилсън, които към този момент са били изтеглени повече от 100 000 пъти , са класифицирани като „износ“ и затова не могат да бъдат свободно разпределяни съгласно закона.

Заедно със Second Amendment Foundation (SAF), Defense Distributed се възпротиви на решението, като съди Държавния департамент за потъпкване на правото на свободно слово. Сега, след три години правосъдни разногласия, държавното управление утвърди проектите за оръжието (Ghost Gunner и CAD файлове) за обществено стартиране.

Това значи, че от 1 август, когато Уилсън има намерение да възобнови активността на Defense Distributed, ще бъде законно да изтеглите схемите за 3D отпечатания револвер. Санкцията се апелира по разнообразни способи, само че в последна сметка би могла да сътвори казус за други страни, които преди този момент смятаха, че отпечатването на 3D оръжия е нелегално.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР