Дебатът в парламента все повече бяга от фактите и затъва

...
Дебатът в парламента все повече бяга от фактите и затъва
Коментари Харесай

За дълбоката държава, Сорос и Костов: ДБ воюва с ДПС

Дебатът в Народното събрание от ден на ден бяга от обстоятелствата и затъва в тайни теории. Доказателство за това стана борбата, която се развихри в пленарната зала през днешния ден, към основаването на анкетна комисия за нарушавания в предпазената територия Колокита в полуостров Буджака. Предложението пристигна от Движение за права и свободи и „ ИТН “.

Вносителите се позоваха на медийни изявления, съгласно които държавното управление на Иван Костов е разрешило строителството в предпазената зона. Впоследствие е почнало създаване на първокласни къщи и на инфраструктура. Затова би трябвало да се ревизират възможни незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи в Буджака, написаха депутатите от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ в претекстовете към предлагането. Друга причина, която двете партии акцентираха преди, е това, че медийният издател Иво Прокопиев, който свързват с дясната коалиция, има парцел на полуострова.

Първи излезе на трибуната съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Той разгласи, че настояването за комисията е пропагандно мероприятие, което цели да отбрани „ дълбоката страна “ в България. „ Движение за права и свободи има структуроопределяща роля за създаване на българския режим на фасадна народна власт “, заявява Иванов. И уточни, че десните ще се включат в работата на комисията, с цел да „ демаскират тази пропагандна интервенция “.

В отговор Радостин Василев от Има Такъв Народ разгласи, че и подкрепил настояването на Демократична България да се сътвори анкетна комисия за резиденцията на Ахмед Доган в Росенец. „ Защо да не направя същото и за комисия, която визира този, който ръководи вашите решения? “, обърна се той към десните.

От ИБГНИ обявиха, че ще вземат участие в анкетата в името на върховенството на закона. „ Намерете казуса, изяжте ги с парцалите. Дайте ги на Гешев, в случай че още е основен прокурор “, обърна се към вносителите депутатът от обединението Николай Хаджигенов.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи се върна към „ корените на задкулисието “. Според тогавашния народен представител от ОДС те би трябвало да се търсят в 1997 година, когато синята коалиция пристигна на власт. И даже още по-рано – при започване на 90-те години, когато милиардерът човеколюбец Джордж Сорос е помагал на държавното управление на Андрей Луканов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР