Дайте ми най-добрия си човек, казал премиерът на военния министър.

...
Дайте ми най-добрия си човек, казал премиерът на военния министър.
Коментари Харесай

Генералът, който извърши чудеса: защо ваксинацията в Италия е толкова успешна

" Дайте ми най-хубавия си човек ", споделил министър председателят на военния министър. И ето, откогато военачалник Франческо Филуоло взе нещата в свои ръце, всичко върви като по вода. Той прекатурна цялата имунизационна акция на Италия. споделя за репортаж на АРД.

Той е уредник и " лице " на италианската имунизационна акция: Франческо Филуоло неуморно пътува из цялата страна, с цел да управлява имунизационните центрове, да благодари на доброволните сътрудници, да моли за по-бързото слагане на бустерните дози и да твърди всички италианци, че имунизационната акция е в положителни ръце.

" Страната ни е в положение да приключи първия повсеместен цикъл от имунизации и в същото време да предлага третата доза ", споделя той. През последните месеци хората в Италия се увериха, че обещае ли нещо, специфичният комисар по въпросите на пандемията сигурно го извършва.

Той стои зад имунизационния триумф на Италия

От средата на септември в цяла Италия, като прецизно се съблюдава досегашната организация, при която с приоритет се употребяват най-рисковите групи от популацията. Филуоло твърди, че всичко е добре квалифицирано и проведено, в това число за идните месеци.

Ясни инструкции, надеждно осъществяване - организационният гений на Филуоло се счита за една от аргументите, заради която имунизационната акция в Италия е по-успешна, в сравнение с в други европейски страни. А това, че изявленията на 60-годишния мъж от време на време звучат плътно и " по военно ", не е случайност: Филуоло е военачалник от италианската войска, специалист е по логистика и е взел участие в разнообразни задачи в чужбина - да вземем за пример в Афганистан и Косово.

" Дайте ми най-хубавия си на министъра на защитата Лоренцо Гуерини, когато през март търсел нов специфичен комисар за коронавирус рецесията. По това време имунизационната акция в Италия вървеше мудно, пред имунизационните центрове непрекъснато се образуваха големи опашки от чакащи, а тук-там даже не доближиха игли за спринцовките.

Филуоло прекатурна цялата организация и поде самодейността за централизирана акция, ръководена от Рим, без значение че по принцип обособените райони дават отговор за опазването на здравето. Както изяснява самият Филуоло, първоначално са били положени големи старания да се построи мрежа от имунизационни центрове и система за логистично систематизиране на материалите, а по-късно е бил набран и личен състав - измежду доброволците, от армията, от Гражданската защита, от всички категории на медицинския личен състав.

След осемте месеца откогато Филуоло е отпред на целия спешен щаб, резултатите от активността му наподобяват по този начин: в Италия има повече имунизирани, в сравнение с в редица други европейски страни, по-малък брой нови инфекции и по-малко тежко заболели от ковид-19. Нивото на седемдневната заболеваемост е толкоз ниско, че е сравнимо единствено с това в Малта или Испания, които са измежду страните в Европа, справящи се все още най-добре с пандемията. Със своя дял на извършени имунизации от 78% Италия е и в първата четворка на страните от Европейски Съюз.

Винаги в цялостна униформа

За основаната от него добра организация генералът получава утвърждение от съвсем всички политически лагери в страната, макар че някои от обществените му изяви го демонстрират като странна птица. Суетният военачалник се демонстрира пред обществеността непроменяемо в цялостна генералска униформа с над 20 лентички с ордени, някои от които са заслужени по време на задачи в чужбина. Освен това обича да поставя на главата си шапката на боец от планинския корпус, украсена с гъше перо.

Някои в Италия споделят, че военната униформа ги стряска. На сходни изказвания Филуоло реагира с учудване. " Надявам се, че тази униформа вдъхва доверие у хората ", споделя генералът, който произлиза от нормално семейство и се е издигнал с помощта на качествата си. За него тази униформа е " знак на 40-годишна работа, изпълнявана със пристрастеност и горделивост ".

Междувременно генералът разгласи и новата си цел за акцията против ковид-19 - до края на годината 90% от италианците над 12-годишна възраст да са имунизирани с най-малко една доза. И насочи следния зов: " Умолявам италианците, които до момента се държаха в действителност образцово, да създадат още едно изпитание. Мисля, че тогава тази цел ще е изцяло постижима. "

Социологическите анкети поддържат оптимизма на Филуоло - едвам 7% от всички пълнолетни италианци.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР