Даяна Ястремска безспорно е най-голямата изненада при настоящото издание на

...
Даяна Ястремска безспорно е най-голямата изненада при настоящото издание на
Коментари Харесай

Квалификантка на 1/2-финалите на АО: Световната №93 повали и екзекуторката на Швьонтек

Даяна Ястремска несъмнено е най-голямата изненада при актуалното издание на Аустрелиън Оупън, откакто стартирайки присъединяване си още от квалификациите в шампионата, тя се класира за дебютния си полуфинал в Големия шлем. Украинката, която досега към този момент взе елитните скалпове на състезателки от ранга на " мейджър " шампионките Маркета Вондроушова и Виктория Азаренка, не стопира да свети в Мелбърн, откакто в четвъртфинална борба се наложи над екзекуторката на Ига Швьонтек - 19-годишната тийнейджърка Линда Носкова, и я пречупи в поредни сетове с безапелационното 6:3 6:4.

Така международната номер 93 заслужи мястото си в топ 4 на Откритото състезание на Австралия, като усили серията си на осем следващи победи и в опит да се класира за дебютния си край в Големия шлем, ѝ следва да срещне една всред Анна Калинская и 12-ата сложена Кинуен Женг.

Младата чехкиня влезе със доста по-голямо самочувствие в дуела и още в първите минути показва умеенето си да придава забележителна скорост на топката в атакуващ проект, което я изведе до ранен пробив задатък. Мигновено обаче Ястремска отговори на предизвикването със серия от чудесно извършени офанзивни акции, с цел да реализира рибрейк, като след това украинката отстоя своето подаване под сериозен напън, преди да продължи да развива играта си в предни позиции и страхотната вариативност, с която си служеше, я изведе до основен пробив в осмия гейм. Застанала на начален удар в идващите минути, квалификантката се оказа изправена пред угрозата да инкасира мълниеносен рибрейк, поради обстоятелството че международната номер 50 подвигна оборотите от " тежкия " си бекхенд, но украинката не трепна и направи първата крачка по пътя към огромния си успех.

С настъпването на втората част неточностите и от двете страни на мрежата се усилиха, само че пък за сметка на това, сервиращите постановиха значително превеса си на корта и ловко осуетяваха възможностите пред посрещачите, като поддържаха висока успеваемост при извоюваните точки на начален удар. Постепенно с течение на времето обаче нервността на чешката тийнейджърка стартира да провокира недомислени решения от нейна страна, при което и рутинните неточности от нейната ракета откриха приложение в срещата, до момента в който международната номер 93 резервира самообладание и остана постоянна в разиграванията, с цел да осъществя фундаментален пробив в прословутия седми гейм и оттова насетне бе безупречна в играта си на лично подаване, узаконявайки най-значимата победа в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР