Датският футболист Кристиан Ериксен е готов да се завърне на

...
Датският футболист Кристиан Ериксен е готов да се завърне на
Коментари Харесай

Футболистът, който колабира на Евро 2020, се завръща на терена

Датският футболист Кристиан Ериксен е подготвен да се завърне на терена, откакто преди седем месеца получи сърдечен арест по време на европейското състезание в откриващия мач на неговия тим против Финландия.

Екриксен ще подпише 6-месечен контракт с английския футболен клуб Брентфорд, който играе във Висшата лига, предава Sky Sports.

Ериксен напусна Интер Милано през декември по взаимно единодушие, откакто получи възбрана да играе от италианските медицински управляващи. Причината е, че в локалното състезание не е позволено на играчите да употребяват имплантируем кардиовертер дефибрилатор (ICD).

Устройството беше вградено на 29-годишният футболист след случая по време на мача сред Дания и Финландия в Копенхаген. Ериксен към този момент е минал всички нужни медицински прегледи и е в положение да се върне във футбола.

Самият той съобщи, че "сърцето му не е спънка да се върне на терена ". В Англия при сходни случаи спортистите сами вземат решение дали да продължат да играят или не, преценявайки риска за личното си здраве.

Ериксен обаче ще бъде първият футболист във Висшата лига, който ще играе с вграден сърдечен дефибрилатор.

Преди да подпише с Брентфорд, Ериксен тренираше независимо в Южна Швейцария и ускори подготовката си за завръщане предходната седмица, като тренираше с някогашния си тим Аякс.

Ериксен може да разчита на мощна датска връзка в Брентфорд. Мениджърът Томас Франк и съотборниците му Кристиан Норгаард и Матиас Йенсен са негови сънародници.

Халфът ще се върне в Лондон, където прекара шест години и половина с тима на Тотнъм, преди да замине за Интер през 2020 година

По-рано този месец Ериксен разкри, че е бил "мъртъв за пет минути ", преди да бъде възроден от медиците в Копенхаген, които оказаха животоспасяващо лекуване на терена.

Той обаче е безапелационен, че желае да играе на тазгодишното международно състезание по футбол в Катар.

„ Целта ми е да играя на Световното състезание. Искам да играя. Това е мисленето ми от самото начало. Това е цел, фантазия. Дали ще бъда извикан в тима е различен въпрос, само че фантазията ми е да се върна. Физически се върнах в топ форма. Искам да потвърдя, че съм траял напред и че мога още веднъж да играя в националния тим. От мениджъра зависи да реши моето равнище, само че сърцето ми не е спънка ", съобщи Ериксен пред датската национална телевизия.

Миналия месец сътрудникът на Ериксен Мартин Шутс разяснява пред Sky Sports, че халфът е оптимист по отношение на възобновяването на футболната си кариера и е работил интензивно, с цел да се върне към играта.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР