Датската корабна компания Maersk Supply Service ще пусне в експлоатация

...
Датската корабна компания Maersk Supply Service ще пусне в експлоатация
Коментари Харесай

Датска компания представи зарядни станции за електрически кораби

Датската корабна компания Maersk Supply Service ще пусне в употреба система за зареждане с електрическа енергия, която ще даде на корабите достъп до възобновима сила, до момента в който са в морето.

Решението Stillstrom се състои от огромен на брой морски буйове, които разрешават на корабите да се включват към електричеството, генерирано от вятърни паркове, както и от наземни обекти за произвеждане на електрическа енергия. Проектът има за цел да понижи потреблението на генератори, изгарящи гориво, които се употребяват от корабите за зареждане на бордовите системи, до момента в който са на котва или закотвени.

Себастиан Кластерер Тофт, началник на плана Stillstrom, изяснява, че това е " естествено решение " на казуса с излъчванията от корабите, които работят на луфт. " Това беше проблем, който видяхме в нашия личен флот ", сподели той.

Корабите ще могат да употребяват буйовете на Stillstrom като места за акостиране и като източници на електрическа енергия. Те ще бъдат свързани с кабели към околните вятърни паркове или към наземни обекти за произвеждане на електрическа енергия. Системата е в разработка от 2019 година насам. Първият ѝ работещ вид ще излезе в морето през 2022 година.

Според Тофт задачата на самодейността за 2022 година е да " потвърди концепцията ". След това компанията ще се стреми да конфигурира системата в 50 до 100 пристанища през идващите 5 години. Първата сходна зарядна станция ще е ситуирана на източното крайбрежие на Обединеното кралство, във вятърен парк, ръководен от Ørsted, сътрудник на Maersk в предприятието Stillstrom.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР