Датчаните оглавяват класациите за най-щастливите нации на земята. Причината, освен

...
Датчаните оглавяват класациите за най-щастливите нации на земята. Причината, освен
Коментари Харесай

5 лесни съвета за хюга вкъщи, или как да бъдем по-щастливи

Датчаните оглавяват класациите за най-щастливите народи на земята. Причината, с изключение на високия стандарт на живот, е и практикуването на хюга. Думата " хюга " значи благоденствие и включва в себе си благополучие, успокоение, сигурност и уют. Хюга е изкуството да се грижим за себе си и другите, а съгласно датчаните това е и чувствителността към топлота, единодушие и фамилиарност – близко е до чувството по време на Коледа. Във времена като сегашните е значимо да разберем по какъв начин да поддържаме уютна атмосфера и положение на задоволство в границите на заобикалящата ни среда. Какво ни е нужно обаче, с цел да създадем хюга в домашна конюнктура и кои са най-лесните способи да го създадем?

Поставете свещи на разнообразни места у дома 

Множеството свещи у дома са една от тайните за основаване на хюга. Важно е да сложим свещи на масата за хранене, етажерките, шкафовете и прозорците също по този начин, с цел да имаме още повече светлина, което е главен принцип на хюга. Те прибавят страховит искра у дома, който не бихте могли да постигнете с нищо друго. 

Направете си комфортен ъгъл с възглавнички и одеяла 

Плетени възглавници, пухени одеяла, меки килими... Всичко е разрешено тук. Експериментирайте самоуверено и си отделете малко пространство вкъщи, на което да ви е топло и да можете умерено да прочетете някоя книга да вземем за пример. До него можете да сложите и дребна масичка, на която да поставите чаша с обичаната си напитка. 



Повече стайни растения

Дори и да проветрявате постоянно, през студените дни не можете да го вършиме толкоз постоянно. Точно тогава идва ред на стайните растения, които ще пречистят въздуха в дома ви и сигурно ще допринесат за свежестта към вас. 

Да мирише на нещо хубаво...

Ако следвате правилата на хюга, то в дома ви постоянно би трябвало да ухае на нещо хубаво. Дали ще запалите ароматна свещ, ще сложите някъде лампа за ароматерапия, или пък ще готвите някой сладкиш – изборът е напълно ваш. Прекалено мощните и сладки аромати обаче не са за предпочитане. 

Светли и топли цветове вкъщи

Уютът постоянно се свързва с топлите и светли цветове – алено, розово, кремаво, бяло. Не е нужно целият ви дом да бъде в такива нюанси. Достатъчно е да има такива аксесоари да вземем за пример. Дори можете да си ги извършите сами – това също е един от главните правила на хюга. 


 Изкуството да не правиш нищо: Защо да практикуваме " никсен "?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР