Бюджетната комисия подхвана законопроекта за Данък върху доходите на физическите

...
Бюджетната комисия подхвана законопроекта за Данък върху доходите на физическите
Коментари Харесай

Бюджетната комисия отмени алтернативния данък за гъбарите

Бюджетната комисия подхвана законопроекта за Данък върху приходите на физическите лица, които извадиха гъбарите през днешния ден на митинг пред постройката на Партийния дом.

Законът планува анулация на различния налог за приходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, в това число и на лечебни растения. Този тип стопанска активност визира близо 30 000 регистрирани лица, за които данъкът се явява непостижим и очевидно неправдив.

Алтернативният налог е изискуем преди осъществяване на продукцията и е мощно подвластен от климатични условия. Той се удържа от държавните предприятия по член 163, алинея 1 от Закона за горите директно преди издаването на позволителното за осъществяване на активността.

За посочените държавни предприятия се основава неоправдана от икономическа позиция административна тежест, предава news.bg. Предприятията са длъжни за съответния месец да удържат, заявяват и внасят наложителните осигурителни вноски, както и различния налог, и да превеждат цената за прилагане на недървесни горски артикули от горските територии – общинска благосъстоятелност, на съответната община за територията, на която е издадено позволителното.
Депутатите анулираха различния налог за гъбарите. Окончателно ще би трябвало да се произнесе пленарната зала.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР