Дърводобивни и преработвателни фирми излязоха на протест до главния път

...
Дърводобивни и преработвателни фирми излязоха на протест до главния път
Коментари Харесай

Протест на дърводобивни фирми край Симитли

Дърводобивни и преработвателни компании излязоха на митинг до основния път Е-79 в региона на Симитли. Причина за недоволството са в пъти по-високите цени на дървесината.

На митинга се събраха притежатели на компании от Благоевградска и Кюстендилска област. Полицейското наличие по време на акцията бе съществено поради поръчките за обсада на път Е-79, само че до 12 часа това не се случи.

Имаше леки конфликти с полицията, само че като цяло митингът остана кротичък.

От 1 млн. куб. м дървесина Югозападното държавно дружество ни е продало посредством търгове едвам 18 000 кубика от началото на годината. Това докара до спекулативното повишаване на цената 3-4 пъти, обявиха дървопреработватели на митинга и предвидиха всеобщи банкрути и загуби на пазари поради оскъпяването на продукцията.

Държавата ни ограбва и ни кара да бягаме в чужбина, обявиха стотиците служащи на митинга.

" 200 до 300 % се завишава цената от базовата. Според всички нас протестиращите спекулата се прави съзнателно от държавните предприятия с техните опорочени процедури – електронен търг, скришен търг, нямаме никаква опция да забележим против кого играем, кой я дава тази цена. Напълно е допустимо и да има скрити компании, които просто по този начин да подвигат цената, с цел да има далавера. Протестите ще не престават, до момента в който нашите претенции не бъдат признати и идната ни насочна точка е София – пл. " Народно заседание ", съобщи един от протестиращите - Никола Мицикулев.

Около 15 000 са заетите в сектора, които са подготвени да се включат в митинг в центъра на София. 

 Снимка: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР