Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура получи лиценз за пристанищен оператор на

...
Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура получи лиценз за пристанищен оператор на
Коментари Харесай

Държавата вече е оператор на ”Росенец”

Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " получи лиценз за пристанищен оператор на " Росенец " и към този момент е вписано в Регистъра на пристанищните оператори, разгласи след ревизия на договарянията по преустановяване на концесията на терминала министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.
 
Процедурата по прехвърлянето на пристанищния терминал " Росенец " към страната стартира преди няколко дни, откакто страната реши да приключи концесията на " Лукойл ".
 
Решението влезе в действие от 15 август и в 30-дневен период от прекратяването назначена комисия от министъра на превоза и обявеният би трябвало да одобри обекта на концесията.
 
До три месеца се чака разбор сред " Лукойл Нефтохим " Бургас, Гранична полиция, Митници и Службите за сигурност за сигурността на обекта.
 
Пред публицисти министър Гвоздейков съобщи, че страната няма да заплаща компенсации на нефтената рафинерия за вложените от нея средства за рационализация на терминала и няма да има разтърсване с цената на горивата.
 
В договарянията с " Лукойл " до дни се чака да се реализира съглашение за взаимно прилагане на данъчния склад.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР