Гласувайте активно на изборите, за да може да се сформира

...
Гласувайте активно на изборите, за да може да се сформира
Коментари Харесай

Главчев: Бъдете активни на изборите, за да има редовно правителство

„ Гласувайте интензивно на изборите, с цел да може да се образува постоянно държавно управление, което да работи в посока възстановяване на живота на хората. От тази интензивност зависи гласът на всеки от нас да се чува повече “. С тези думи се обърна министър председателят Димитър Главчев към българските жители преди началото на днешното съвещание на Министерския съвет. Той увери, че до последно служебното държавно управление ще поставя старания за честното и транспарантно протичане на вота две в едно. За задачата в петък ще организира още една среща с ЦИК и министрите, които имат отношение по тематиката. 

Министър-председателят особено подчертава върху построяването на Националната детска болница. Той осведоми министрите, че откакто е получил информация, че не се работи по разчистването на терена, неотложно е разпоредил неочаквана инспекция два поредни дни. 

„ Неприятно усещане ми направи, че изпълнителят два дни поред не извършваше никакви действия. Това е образец по какъв начин може да бъде неодобрено решение на високо равнище. Искаме действителни дейности, а не реплика на интензивност “, сподели Главчев и добави, че през днешния ден на терена към този момент би трябвало да се работи. Министър-председателят подчертава още върху устрема на служебното държавно управление да форсира разчистването и да търси опция за редуциране на периода за правене на разбора от Европейската капиталова банка по отношение на структурата на болничното заведение. 

По-късно денем министър председателят ще посети Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле “, като част от напъните на кабинета за рационализация на всички гранични контролно-пропускателни пунктове в страната. В понеделник той беше на оглед на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дерекьой “. По думите му държавното управление е стартирало с границата с Турция, защото това може да е образец за положителни връзки на съседски страни. „ Срещаме цялостно схващане и приехме метод плановете за трасета да бъдат симетрични. Ще предприемем дейности и с другите прилежащи страни “, акцентира Главчев. 

Премиерът Димитър Главчев уточни още, че през днешния ден служебният ще отпусне 10,5 млн. лева на община Карлово за превъзмогване на следствията от наводненията. Ще бъдат разпределени и 9,3 млн. лева по програмата за подкрепяне на украинските бежанци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР